Detail kurzu
Hygienické minimum pro provozovatelea pracovníky pracující v potravinářství (restaurace, občerstvení, potravinářské prodejny, závodní kuchyně, školní kuchyně, výrobny potravin a pokrmů apod.)
TSM, spol. s r.o.
Popis kurzu
Seminář je určen pro osoby pracující v oblasti
stravovacích služeb, při výrobě a prodeji potravin.
Cílem kurzu je seznámení se s požadavky v oblasti
provozování stravovacích služeb, prodeje a výroby potravin dle platné
české a evropské legislativy, se zásadami správné hygienické praxe a
výrobní praxe založené na principech systému bezpečnosti potravin.
Obsah semináře: Co je bezpečná potravina, úvod do
mikrobiologie, rizika a jejich následná prevence (mikrobiální = onemocnění
a otravy z potravin, fyzikální = poškození zdraví, chemická =
intoxikace – otravy z potravin), osobní hygiena, sanitace = čištění a
dezinfekce, deratizace, dezinsekce, hygienické požadavky na provozovny a
zařízení, požadavky na potraviny – příjem, manipulace, skladování,
dodržování teplotních řetězců, zpracování a uvádění výrobků do
oběhu, zavedení preventivního systému k zajištění zdravotní
nezávadnosti potravin, legislativa. Absolventi obdrží osvědčení
o absolvování kurzu hygienického minima. Diskuse, dotazy.
Obsah kurzu
Seminář je určen pro osoby pracující v oblasti
stravovacích služeb, při výrobě a prodeji potravin.
Cílem kurzu je seznámení se s požadavky v oblasti
provozování stravovacích služeb, prodeje a výroby potravin dle platné
české a evropské legislativy, se zásadami správné hygienické praxe a
výrobní praxe založené na principech systému bezpečnosti potravin.
Obsah semináře: Co je bezpečná potravina, úvod do
mikrobiologie, rizika a jejich následná prevence (mikrobiální = onemocnění
a otravy z potravin, fyzikální = poškození zdraví, chemická =
intoxikace – otravy z potravin), osobní hygiena, sanitace = čištění a
dezinfekce, deratizace, dezinsekce, hygienické požadavky na provozovny a
zařízení, požadavky na potraviny – příjem, manipulace, skladování,
dodržování teplotních řetězců, zpracování a uvádění výrobků do
oběhu, zavedení preventivního systému k zajištění zdravotní
nezávadnosti potravin, legislativa. Absolventi obdrží osvědčení
o absolvování kurzu hygienického minima. Diskuse, dotazy.
Cílová skupina
Veřejný kurz
Kontaktní osoba
Ing. Irena Spirová, LL.M
+420 517 333 699
info@tsmvyskov.cz
Hodnocení
Organizátor
Podobné kurzy
podle názvu a lokality