Nenašli jste kurz, který jste hledali?

Zadejte poptávku na vzdělávací služby, která bude rozeslána vzdělávacím společnostem na stránkách kurzy.edumenu.cz.

Zadat poptávku

Nechejte nás hlídat nejvhodnější nabídky za vás!

Klikněte zde, zadejte hlídacího agenta pro vaši oblast a dostávejte nové nabídky z portálu kurzy.edumenu.cz.

Vytvořit agenta

top

Faremní zpracování mléka na sýry a kysané mléčné výrobky

otvírá se podle zájmu

Brno

9 800 Kč

Cena je konečná, firma není plátcem DPH.

Nezávazně objednat

Kurz pro veřejnost

Periodicita organizování kurzu

otvírá se podle zájmu

Cena

Cena (neplátce DPH)
9 800 Kč

Obsah kurzu

Cíl kurzu

Získání nových poznatků z výroby sýrů a kysaných výrobků a pro ty, co si chtějí rozšířit svoji kvalifikaci.

Cílová skupina

široká veřejnost, farmáři, zemědělci, výrobci mléčných výrobků

Obsahová náplň

Základní složení kravského, kozího a ovčího mléka. Nutriční význam jednotlivých složek mléka. Vlivy působící na složení, vlastnosti a jakost mléka.
Bílkoviny mléka, rozdělení a vlastnosti. Vlivy působící na obsah bílkovin v mléce.
Mléčný tuk, zastoupení a původ mastných kyselin v mléčném tuku, stavba tukové globule.
Mléčný cukr, složení a vlastnosti. Vlivy působící na obsah laktózy.
Chemické, fyzikální, technologické a senzorické vlastnosti mléka.
Inhibiční látky v mléce, původ, význam, stanovení.

Zdroje mikrobiálního znečištění mléka. Hygienické zásady získávání mléka a jeho ošetřování po nadojení. Čištění a dezinfekce při výrobě mléka.
Patogenní mikroorganismy v mléce. Indikátorový význam sledování celkového počtu mikroorganismů a jednotlivých skupin bakterií v mléce.
Mikrobiologická jakost mléka z hlediska vad mléka a mléčných výrobků.
Bakterie mléčného kysání. Úloha kvasinek a plísní v mlékařství.

Právní předpisy ČR a EU v oblasti bezpečnosti potravin.
Zavedení a řízení systému bezpečnosti potravin podle zásad HACCP.
Zásady správné výrobní a hygienické praxe.

Požadavky na mléko pro výrobu sýrů .
Vliv pasterace na výrobu sýrů.
Jednotlivé technologické operace při výrobě sýrů.
Úprava mléka před sýřením.
Syřidla a sýření mléka. Stanovení syřitelnosti a dávky syřidla.
Solení sýrů.
Zrání sýrů.
Technologický postup výroby čerstvých sýrů.
Praktická výroba čerstvého sýru.

Požadavky na mléko pro výrobu kysaných mléčných výrobků.
Vliv pasterace na výrobu kysaných mléčných výrobků..
Čisté mlékařské kultury, jejich hodnocení a práce s čistými mlékařskými kulturami.
Smetanový zákys. Využití v mlékárenských technologiích.
Jogurtová kultura. Výroba jogurtů.
Acidofilní kultura. Výroba acidofilního mléka.
Kefírová kultura. Výroba kefíru.
Hodnocení kvality kysaných mléčných výrobků.
Technologický postup výroby jogurtu.
Technologický postup výroby kefíru.
Technologický postup výroby kyšky.

Kategorie

Rychlé odkazy

Kontaktní údaje

Www stránka aktivity
icv.mendelu.cz

(Tady najdete více informací o této aktivitě)

Kontakt na organizátora
Zdenka Šobová
tel: +420 545 135 218
e-mail: sobova@mendelu.cz

(prosím uveďte www.edumenu.cz jako zdroj informací)

Místo konání

Zemědělská 5, 613 00, Brno, Česko sever

Zobrazit další kurzy

Detail organizátora

Organizátor

Institut celoživotního vzdělávání - Mendelova univerzita v Brně

Člen AIVD ČR
Sídlo Zemědělská 5, 613 00, Brno, Česko
Kontakt na společnost Telefon: 545135203
E-mail: czv@mendelu.cz

(prosím uveďte www.edumenu.cz jako zdroj informací)

Web

Popis činnosti

Institut celoživotního vzdělávání nabízí kurzy v těchto oblastech:

  • kurzy jazykové (angličtiny, španělštiny, ruštiny, francouzštiny, němčiny)
  • kurzy češtiny pro cizince
  • pedagogické kurzy (Učitelství odborných předmětů, Učitelství prakt. vyučování,Školní koordinátor EVVO,Kariérní poradenství na SŠ, Písemná a elektronická komunikace, Lektor)
  • manažerské kurzy (Projektový management, Krizový management, Oceňování podniku, Bezpečnostní management, Obecné manažerské vzdělávání)
  • kurzy pro zemědělce (Kurz pro výkon obecných zemědělských činností, Faremní zpracování sýra a mléčných výrobků, Rostlinolékařství, Arboristika)
  • IT kurzy (Excel, Word, PowerPoint, Facebook Marketing, Adobe Photoshop)
  • zájmové kurzy (kreslení)
  • kurzy softskills (Rétorika)

Dále nabízíme pronájem školících a konferenčních prostor a to v nově zrekonstruované budově až pro 110 osob.

Poradenství

Součástí Institutu celoživotního vzdělávání MENDELU je poradenské centrum, které poskytuje ucelený systém studijních, psychologických, sociálních, speciálně-pedagogických a kariérových služeb. Poradenské služby jsou nabízeny uchazečům o studium, stávajícím studentům, absolventům a zaměstnancům univerzity i široké veřejnosti. Spektrum našich služeb je poměrně široké, v současné době se orientujeme především na individuální a skupinové poradenství (rozvojové kurzy) či terapii, poradenství kariérové a speciálně-pedagogické.

Poradenskou a konzultační činnosti zabezpečujeme v těchto státech a regionech:

  • Česko

Objednávka online

Začátek zprávy

Dobrý den,
na stránkách "kurzy.edumenu.cz" jsem našel vaši aktivitu "Faremní zpracování mléka na sýry a kysané mléčné výrobky", která se zobrazí na linku:
http://kurzy.edumenu.cz/d-59523/faremni-zpracovani-mleka-na-syry-a-kysane-mlecne-vyrobky-kurz-brno

Prosím kontaktujte mne co nejdříve, zda je možné přihlásit se na tuto aktivitu s následujícími údaji:

Údaje:

Vyžádání informací

Začátek zprávy

Dobrý den,
na stránce kurzy.edumenu.cz jsem našel Faremní zpracování mléka na sýry a kysané mléčné výrobky "http://kurzy.edumenu.cz/d-59523/faremni-zpracovani-mleka-na-syry-a-kysane-mlecne-vyrobky-kurz-brno". Prosím o odpověď na následující otázku:

 

Přihlásit se na kurz Kontaktovat organizátora