Detail kurzu

Práce se stresem a psychohygiena

AQE advisors, a.s.

Popis kurzu

O problematiku stressmanagementu se obvykle začneme zajímat až v momentě, kdy míra stresu překročila naši únosnou mez. Začínáme být vyčerpaní, podráždění a cítíme, že je potřeba něco v našem životě změnit. Věděli jste ale, že stres je pro člověka do určité míry přirozený a svým způsobem i „zdravý“? Že původním cílem stresové reakce je ochránit nás od nepříznivých vlivů způsobených stresory? Jak tedy pracovat na tom, abychom se nestali „obětí“ vlastních stresorů? Co můžeme dělat pro prevenci vyhoření a jak udržovat v životě zdravou rovnováhu?

Obsah kurzu

Od kurzu nečekejte teoretický výklad a suchá fakta, je veden interaktivní a zábavnou formou. Snažíme se, abyste si z něj odnesli především nástroje a tipy využitelné ve Vaší praxi. Očekávat můžete řadu praktických ukázek – od relaxačních a dechových technik až po techniky pro práci s napětím. Prostor bude věnován i společnému sdílení témat s dalšími účastníky a tvorbě „kuchařky“ praktických tipů pro práci se stresem.

Cíl kurzu:

Kurz vám poskytne základní teoretické informace, které s tématem souvisí. Dozvíte se, jaký je mechanismus stresové reakce, jaké jsou typické projevy stresu a jak rozpoznat signály, které mohou předcházet vyčerpání a chronickému stresu. Budete mít možnost otestovat si svoji odolnost vůči stresovým vlivům, míru zátěže, které aktuálně musíte čelit, a také to, jak jste ohroženi syndromem vyhoření. V bezpečném prostředí dostanete příležitost zastavit se, zamyslet se nad prioritami ve svém životě, případně naplánovat kroky vedoucí k potřebným změnám. V neposlední řadě si na kurzu odpočinete, relaxujete a načerpáte novou inspiraci!

Obsah kurzu:

  • Základy teorie: stresová reakce, oblasti působení stresu, výkon vs. aktivita
  • Zásady psychohygieny – „work – life balanc“
  • Syndrom vyhoření – teoretické informace, prevence
  • Test ohrožení důsledky stresových vlivů, test zranitelnosti stresem, „Maslach Burnout inventory“ – test míry ohrožení syndromem vyhoření, orientační dotazník syndromu vyhoření
  • Nácvik relaxačních technik (autogenní trénink, Jacobsonova progresivní relaxace)
  • Práce s tělem ve stresových situacích – praktická cvičení vedoucí k aktivaci, vybití napětí či uzemnění
  • Workshopová práce s vlastními stresory účastníků – společné sdílení stresových situací, tvorba „kuchařky tipů“ pro práci s nejčastějšími stresory

Cílová skupina

Cílová skupina zahrnuje jak zaměstnance všech úrovní a odvětví, tak i jednotlivce hledající osobní rozvoj. Kurz je navržen pro osoby, které čelí vysokému pracovnímu nebo osobnímu stresu, chtějí se naučit, jak efektivněji zvládat stresové situace, a zároveň hledají způsoby, jak zlepšit svou psychohygienu a dosáhnout vyváženějšího work-life balance.
Certifikát AKREDITACE MPSV Poznámka k ceně

Občerstvení, oběd, neomezené slazené nápoje, káva, čaje a zařazení do soutěž o iPhone

Kontaktní osoba


774004647
sedlacek@aqe.cz

Hodnocení




Organizátor



Další termíny kurzu
Termín Cena Místo konání Zarezervovat