Detail kurzu

Bezpapírová personalistika po novele zákoníku práce • prezenčně i ON-LINE v Olomouci

ANAG, spol. s r.o.

Popis kurzu

Cíl semináře : Je v dnešní době možné uzavírat pracovněprávní dokumenty v elektronické podobě a přiblížit se v oblasti HR k paperless office? V rámci tohoto semináře při hledání odpovědi na tuto otázku probereme nejen obecnou právní úpravu elektronických dokumentů a elektronických podpisů, ale zejména specifika pracovněprávních předpisů, z nich vyplývajících rizik a omezení. Probereme, co je nutné při zavádění elektronizace vzít do úvahy a čeho se vyvarovat. Podíváme se také na nedávnou novelu zákoníku práce a na to, jaký měla vliv na možnost digitalizace HR dokumentů.

Obsah kurzu

Obsah semináře:

Obecná právní úprava elektronických dokumentů

  • Povíme si, co je elektronický dokument a zda a za jakých podmínek je rovnocenný s dokumentem v papírové podobě.

Jak na elektronické podpisy

  • Dále probereme podepisování elektronických dokumentů, vysvětlíme si, jaké jsou druhy elektronických podpisů a elektronických pečetí a projdeme možnosti jejich použití v rámci pracovněprávních vztahů.

Elektronizace pracovněprávních dokumentů po novele

  • Následně se podíváme na to, jak současná novela zákoníku práce změnila praktické možnosti digitalizace pracovněprávní dokumentace a jak případně po novele přistoupit k řádnému nastavení digitálních procesů, zejména s ohledem na doručování.

V závěru se podíváme na některé další aspekty související s digitalizací HR, tedy např. na elektronickou identifikaci, problematiku elektronického ukládání a archivaci dokumentů.

Diskuze a odpovědi na otázky

  • DOTAZY na lektora můžete zasílat během přednášky přes tlačítko Q&A (otázky a odpovědi)
  • FAKTURY zasíláme e-mailem, v den konání webináře, na adresu uvedenou na přihlášce • u prezenčních ji obdržíte v den konání u prezence

Cílová skupina

Určeno pro: zejména personalisty, ale také vedoucí zaměstnance, interní právníky a jiné osoby, které se zabývají vedením lidských zdrojů
Poznámka k ceně

Sendvič (Bageta), káva, čaj, nealko.

Hodnocení




Organizátor