Detail kurzu

Popis kurzu

Kurz pro milovníky vína, pochopení souvislostí o víně, potěší Vaši mysl, srdce i chuťové pohárky.

Obsah kurzu

historie a význam slova sommelier sommelier a jeho význam a funkce rozdělení vín v ČR a ve světě významné vinařské oblasti ve světě, druhy světových vín (praktická ukázka vín z těchto oblastí) historie révy vinné, základní odrůdy révy vinné v gastronomii (praktická ukázka vín) popis vín – vzhled, vůně, chuť, celkový dojem (praktická ukázka s víny) hodnocení vína a hodnotící systémy (praktická ukázka vín) zásady při podávání vína, jeho příprava před podáváním, skladování vína snoubení pokrmů s jednotlivými druhy vín (s praktickou ukázkou snoubení vín s drobným občerstvením) parametry servisu a praktické ukázky servírování (šumivé, bílé a červené víno)

V průběhu kurzu ochutnáte min. 30 vzorků vín.

Rozsah kurzu: 2 dny, teoretická + praktická výuka v areálu Mendelovy univerzity v Brně (Zemědělská 5), 6 vyuč.hodin/denně.

Cílová skupina

široká veřejnost, zájemci o danou problematiku, milovníci vína

Kontaktní osoba

Zdeňka Šobová, Ing.
+420 545 135 218
odov.icv@mendelu.cz

Hodnocení




Organizátor