Detail kurzu

Popis kurzu

rozšíření kvalifikace a odbornosti v oblasti zpracování masa a výroby masných výrobků

Obsah kurzu

Obsah kurzu
-Produkce a spotřeba masa v ČR

  • Jakost masa a parametry jakosti, metody hodnocení jakosti, odchylky
  • Legislativa – právní předpisy ČR a EU
  • Jatečnictví (včetně zpeněžování)
  • Bourání masa
  • Chlazení a zmrazování masa
  • Suroviny a operace v masné výrobě
  • Solení a vaznost masa
  • Rozdělení masných výrobků
  • Trvanlivé masné výrobky
  • Vady masných výrobků
  • Balení masa a masných výrobků, obaly
  • Zpracování živočišných tuků
  • Praktická výroba tepelně opracovaných masných výrobků- vařeného výrobku, drobného masného výrobku, tyčového salámu aj.

Cílová skupina

Pro koho je kurz určen:

Všem, kteří chtějí získat nové poznatky ze zpracování masa a výroby masných výrobků, chtějí si rozšířit svoji kvalifikaci a odbornost.

Kontaktní osoba

Zdeňka Šobová, Ing.
+420 545 135 218
zdenka.sobova@mendelu.cz

Hodnocení




Organizátor