Detail kurzu
Zpracování masa a výroba masných výrobků
Institut celoživotního vzdělávání - Mendelova univerzita v Brně
Popis kurzu
rozšíření kvalifikace a odbornosti v oblasti zpracování masa a výroby masných výrobků
Obsah kurzu
Obsah kurzu
-Produkce a spotřeba masa v ČR
- Jakost masa a parametry jakosti, metody hodnocení jakosti, odchylky
- Legislativa – právní předpisy ČR a EU
- Jatečnictví (včetně zpeněžování)
- Bourání masa
- Chlazení a zmrazování masa
- Suroviny a operace v masné výrobě
- Solení a vaznost masa
- Rozdělení masných výrobků
- Trvanlivé masné výrobky
- Vady masných výrobků
- Balení masa a masných výrobků, obaly
- Zpracování živočišných tuků
- Praktická výroba tepelně opracovaných masných výrobků- vařeného výrobku, drobného masného výrobku, tyčového salámu aj.
Cílová skupina
Pro koho je kurz určen:
Všem, kteří chtějí získat nové poznatky ze zpracování masa a výroby masných výrobků, chtějí si rozšířit svoji kvalifikaci a odbornost.
Kontaktní osoba
Zdeňka Šobová, Ing.
+420 545 135 218
zdenka.sobova@mendelu.cz
Hodnocení
Organizátor
Podobné kurzy
podle názvu a lokality