Detail kurzu

Popis kurzu

Cílem semináře je vysvětlit význam a praktické využití znalosti finančního řízení jako nástroje rozhodování, a to nejen ve své firmě. Seminář je určen především začátečníkům, kteří se chtějí seznámit s funkcemi finančního řízení a získat přehled o jeho základních nástrojích. Těm, kteří ještě s finančními výkazy běžně nepracují či těm, kteří chtějí mít bližší vhled do jednotlivých finančních položek a jejich vyhodnocení.

Obsah kurzu

Seminář je zaměřen nejen na objasnění základního významu finančních výkazů, jakožto informačního systému sloužícího k finančnímu rozhodování, ale také k pochopení významu finanční analýzy, sloužící k témuž cíli.

Účastníkům bude dále vysvětlena struktura finančních výkazů (Rozvaha, Výsledovka a Výkaz Cash Flow), stejně jako jejich používání při řízení firem. Nebudou opomenuty základní principy investičního rozhodování, oblast rizika, výnosnosti a časové hodnoty peněz.Na základě těchto odborných znalostí budou pak účastníci lépe chápat význam finanční analýzy a hedgingu, jakožto technik zajišťujících riziko.

Některá témata budou doplněna procvičením praktických příkladů.

V průběhu semináře bude rovněž vyčleněn časový prostor pro rozvoj některých sociálních dovedností jeho účastníků (uživatelů finančního řízení).

Technická podpora semináře. Slovo lektora bude doprovázeno ppt. prezentací. Účastníci semináře obdrží jeho sylaby.

Cílová skupina

široká veřejnost, studenti

Kontaktní osoba

Ing. Magdalena Hábová
+420 545 135 203
odov.icv@mendelu.cz

Hodnocení




Organizátor