Detail kurzu

Popis kurzu

U nás se skutečně naučíte práci kosmetičky, pracujeme pod heslem „Naše kvalita – Vaše spokojenost.“

Absolvent kurzu získá potřebné vědomosti z oblasti dějin a vývoje kosmetiky, somatologie, anatomie kůže, dermatologie, kosmetické diagnózy pleti, čistění pleti, kosmetické masáže, aplikace kosmetických přípravků, úpravy obličeje, vybavení salonu a hygieny, kosmetické chemie, přístrojová technika, psychologie, hospodaření a všechny zručnosti pro výkon činnosti v oboru preventivní či dekorativní kosmetiky.

Výhody kurzu:

  • individuální možnost nastavení střetnutí podle Vašich možností a volného času
  • profesionální přístup odborných lektorek
  • rodinná pohoda v krásném prostředí
  • naučíme Vás, jak se stát pofesionálem
  • naše odborné poradenství i po skončení kurzu
  • malé skupinky 2 – 4 – 8 osob
  • možnost splátek ceny kurzu dle dohody

Obsah kurzu

Teoretická výuka

Dějiny a vývoj kosmetiky Somatologie, anatomie kůže, přídatné kožní orgány Kosmetické vady a onemocnění kůže Kosmetická diagnóza pleti, čištení pleti a ošetření pleti Kosmetické úkony, masáž Aplikace kosmetických přípravků Úprava obličeje, líčení, dekorativní kosmetika, korekce Vybavení kosmetického salonu, hygiena Kosmetická chemie, přístrojová tehnika Zásady bezpečnosti práce Psychologie Hospodaření

Praktická část

Na základě teoretických znalostí začíná praktická část výuky, která mimo jiné obsahuje praktický nácvik kosmetické masáže, kosmetického ošetření pleti, druhy líčení, dekorativní kosmetiku, depilaci, pleťové masky, dermatologické zákroky atd. Účastníci kurzu absolvují také závěrečnou zkoušku, která se skládá z části teoretické ve formě písemného testu a ústní zkoušky a z části praktické.

Cílová skupina

Zájemce o kurz nesmí být mladší 18 let. Ukončené vzdělání, minimálně středoškolské nebo učební obor s výučním listem Zájemce musí mít platný zdravotní průkaz pro práci v potravinářství Zájemce nesmí být trestně stíhán a jeho zdravotní stav musí odpovídat normám pro vykonávání tohoto typu kurzu a následně i profese.

Spolupracujeme i s úřady práce. Zaměřujeme se nejen na teoretickou, ale hlavně na praktickou část tak, aby budoucí kosmetičky mohly začít ihned pracovat v salónech krásy. V případě zájmu pečujeme o absolventy i nadále. Poskytujeme poradenství k vybavení salonu na klíč, pěstící i dekorativní kosmetiku, přístrojům, pomůckám a dalšímu potřebním materiálům. Zabezpečujeme další nástavbové a doplňkové kurzy, garanci nebo praxi.

Hodnocení




Organizátor