Detail kurzu

Leadership - vedení lidí a týmů, interaktivní 2 denní kurz

TIMING Praha

Popis kurzu

Společně si vyzkoušet a procvičit praktické postupy umožňující manažerům

  • včas rozpoznat nedostatky, které snižují výkonnost lidí, ohrožují pracovní procesy a mohou způsobit nežádoucí události i závažné časové, produktové a finanční ztráty,
  • uplatnit včas – ne až když se něco nežádoucího stane – potřebná preventivní a nápravná opatření,
  • průběžně optimalizovat podmínky a předpoklady, aby nedocházelo ke zbytečným ztrátám,
  • minimalizovat negativní dopady vzniklých problémů.

Obsah kurzu

  1. Pomocí obecně použitelného diagnostického dotazníku společně sestavíme pořadí nejzávažnějších a častých chyb při řízení lidí.
  2. Podělíme se o zkušenosti s uplatňováním osvědčených manažerských postupů při formování postojů a způsobilostí podřízených pracovníků. Postup: brainwriting a řízená diskuse.
  3. Seznámíme se s praktickými metodami vyhledávání skrytých nedostatků, rizik a jejich příčin (metoda IPR – Identifikace procesů a rizik, postupy kauzálních analýz).
  4. Dozvíme se, jak jednat s lidmi, aby chtěli a uměli jít do připravovaných nebo již realizovaných změn. Předpokladem je rozpoznat jejich postoje a motivaci překonávat překážky, učit se novému, zlepšovat. Vyzkoušíme si na modelových případech metodu, která toto umí (HPZ – Hodnocení postojů ke změnám).
  5. Dozvíme se jak v každodenní praxi předvídat a odvracet problémy, které nám komplikují život, přidělávají starosti a ukrádají čas (postup využívající karty rizik a karty problémů).
  6. Ukážeme si, jak lze pomocí brainstormingu zkvalitnit rizikologické myšlení. Naše i našich spolupracovníků.
  7. Společně vyřešíme modelovou situaci, která nám zároveň ukáže možnosti využívání vzniklých problémů a hrozeb jako příležitostí pro zlepšení.
  8. Vyzkoušíme si metodu přidělování týmových rolí, jako předpokladu týmové produktivity, komunikace a kreativity (HIT – Hodnocení individuálních dispozic pro práci v týmech).

Rozsah: 14 hodin, 9:00–16:00

Cílová skupina

  • majitelé firem a manažeři na všech pozicích, personalisti
  • vedení úřadů a dalších organizací
  • auditoři, poradenské a školicí firmy, pojišťovny

Kontaktní osoba

RNDr. Jiří Weinberger
+420 604 102 815
timing@timing.cz

Hodnocení




Organizátor