Detail kurzu

Etiketa pro obsluhu (cena pro skupinu)

Focus People s.r.o.

Popis kurzu

Účastníci vzdělávacího programu se seznámí se základními pravidly etikety. Etiketa (nejenom) obsluhujícího personálu slučuje hned několik dovedností: perfektní znalost nabídky restaurace, psychologie, komunikativnost a prodejní dovednost. Bez těchto základních pilířů dnes nelze úspěšně obsluhu vykonávat. Seminář věnuje pozornost těmto aspektům a je jakýmsi průvodcem dobře vykonávaného řemesla, protože kvalitní personál je vizitkou dobré restaurace. Kvalitní personál zvládá nejen skvěle obsluhovat, umí ale také poradit hostům s výběrem pokrmů, nápojů či správným způsobem konzumace. Kvalitní personál umí v neposlední řadě realizovat dodatečný prodej za správného využití metod up-sellingu a tím maximalizovat zisk.

- Kurz je realizován prezenční formou
- Termín a místo konání firemního kurzu je dle Vašeho výběru
- Obsah i rozsah kurzu přizpůsobíme klientovi
- Základní cena kurzu pro skupinu do 10 osob je 35.000,- Kč bez DPH za den



Obsah kurzu

Profesionální obsluha – lidské zdroje
  • Kvalita obsluhy
  • Rozpoznání slabin obsluhy
  • Upravenost
  • Úsměv
  • Projev pohostinnosti
  • Číšník a kuchař jako tým
Profesionalita obsluhy – činnosti
  • Rozlišení základních způsobů obsluhy, podávání pokrmů a nápojů jednoduchou a složitou obsluhou
  • Nakládání s inventářem
  • Obsluha zařízení v odbytovém středisku
  • Skladování potravinářských surovin
  • Základní pravidla servisu pokrmů
  • Správná konzumace pokrmů
  • Provádění hygienicko-sanitačních činností v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů
  • Ošetřování a skladování nápojů
  • Příprava a podávání nápojů
  • Výroba míchaných nápojů, barmanské minimum
  • Vyúčtování tržeb
  • Inkasování plateb – zásady EET
Snoubení pokrmů a nápojů
  • Jídelní lístek
  • Upselling – prodejní dovednosti
  • Jak zjistit potřeby zákazníka
  • Trendy gastronomie
Rozlišení základních společenských akcí
  • Připravujeme slavnostní akci
  • Příprava a výzdoba tabulí a prostor
  • Co vše se dá oslavit
  • Základy společenské etikety
  • Organizování práce v provozu a při gastronomických akcích
  • Zajištění bezpečnosti hostů, BOZP, PO
Profesionální obsluha
  • Kvalifikační standard „Složitá obsluha hostů“
  • Host v restauraci
  • Uvedení hostů, poskytnutí pomoci při výběru z jídelního lístku
  • Vyřizování objednávek hostů
  • Typologie hostů
  • Zásady správného vyřizování stížností
Certifikát Každému úspěšnému absolventovi kurzu je vydán certifikát o úspěšném absolvování. Poznámka k ceně

Cena je pro skupinu do 10 osob. Cena zahrnuje veškeré lektorské náklady, školící materiály atd.

Hodnocení




Organizátor