Detail kurzu

Vinař / vinařka – rekvalifikační kurz

KUSTOD s.r.o.

Popis kurzu

Dobré víno je dobrý přítel – jste milovník vína jak z řad laiků a nadšenců, tak i malovinařů a pracovníku ve vinařské oboru? Pak je tento kurz určen přímo Vám.

Obsah kurzu

  • Příjem surovin, posuzování jakostních parametrů vinných hroznů
  • Obsluha zařízení pro výrobu tichých vín
  • Obsluha zařízení pro výrobu šumivých, perlivých, likérových a aromatizovaných vín
  • Posuzování a úprava parametrů kvasného procesu a vlastností vín
  • Provádění odběru vzorků při výrobě vína pro laboratorní analýzu
  • Příprava surovin pro výrobu vín
  • Seřizování, ošetřování a údržba vinařských strojů a zařízení
  • Skladování vín, surovin pro jejich výrobu a vedlejších produktů
  • Likvidace, shromažďování a skladování odpadů při výrobě vína
  • Provozní senzorická analýza vína při výrobě vína
  • Vedení vinařské evidence
  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti při výrobě vín, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
  • Elektronický systém MES (výrobní informační sytém)
  • Digitální aplikace pro práci v oblasti vinařství


Harmonogram: 

výuka bude vždy 8 hodin denně ve dnech:

21. 6., 22. 6., 23. 6. 2024

12. 7., 13. 7., 14. 7. 2024

2. 8., 3. 8., 4. 8. 2024

23. 8.,  24. 8.,  25. 8. 2024

6. 9., 7. 9., 8. 9. 2024

Certifikát Potvrzení o účasti na akreditovaném vzdělávacím programu.Osvědčení o profesní kvalifikaci s celostátní a doživotní platností.

Kontaktní osoba

Klára Barešová
776 070 736
baresova@kustod.cz

Hodnocení




Organizátor



Další termíny kurzu
Termín Cena Místo konání Zarezervovat