Detail kurzu

20412: Windows Server 2012 - pokročilá správa služeb

NICOM, a.s.

Popis kurzu

Naučte se, jak na poskytování a konfiguraci pokročilých služeb pomocí systému Windows Server 2012 v tomto pětidenním kurzu. Tento kurz je posledním ze série tří kurzů, které poskytují dovednosti a znalosti potřebné k zavádění infrastruktury se systémem Windows Server 2012 v podnikovém prostředí. Tyto tři kurzy společně pokrývají zavádění, řízení, udržování a zajišťování služeb a infrastruktury v prostředí systému Windows Server 2012. Tento kurz pokrývá především pokročilou konfiguraci služeb nezbytných pro nasazení, správu a údržbu infrastruktury systému Windows Server 2012, jako jsou pokročilé síťové služby, Active Directory Domain Services (AD DS ), identity management, správu práv, Federativní služby, síťové vyrovnávání zátěže, failover clustering, zajištění kontinuity provozu a obnovu při poruchách.

Cílová skupina

Storage Spaces Storage space je schopnost virtualizace úložiště integrovaná do systému Windows Server 2012 a Windows 8. Můžete využít storage spaces k přidání fyzických disků všech typů a velikostí do pole úložiště a vytvořit vysoce dostupné virtuální. Hlavní výhodou storage spaces je, že již není nutné spravovat jednotlivé disky, ale můžete úložiště spravovat jako jeden celek. DAC Dynamic Access Control v systému Windows Server 2012 je nový přístupový kontrolní mechanismus pro souborové systémy. To umožňuje administrátorům definovat ústřední přístupové zásady, které lze použít pro jakýkoliv souborový server v organizaci. Dynamic Access Control pomáhá realizovat zabezpečení na souborových serverech, přidáním podmínek k oprávněním ke sdílení a NTFS oprávněním. Dynamic Access Control zajišťuje, že tyto centrální zásady jsou stále uplatňovány, bez ohledu na to, jak se změní oprávnění ke sdílení a NTFS. Dynamic Access Control tedy kombinuje více kritérií pro povolování přístupu. IPAM IPAM je systém pro prohledávání, sledování využití, auditování a správu IP adresního prostoru v síti. IPAM umožňuje správu a monitorování DHCP a DNS. IPAM poskytuje komplexní pohled o využití IP adres. IPAM shromažďuje informace z řadiče domény a serverů NPS (Network Policy) a ukládá tyto informace v interní databázi systému Windows. Branch Cache Funkce BranchCache uvedená v systému Windows Server 2008 R2 a Windows 7, snižuje využití sítě přes WAN připojení mezi pobočkami a centrálou do místní mezipaměti často používaných souborů nebo tiskových úloh na počítačích umístěných v pobočce. BranchCache zlepšuje výkon aplikací, které používají některý z následujících protokolů:

HTTP nebo HTTPS. Tyto protokoly jsou používány webovými prohlížeči a jinými aplikacemi. Server Message Block (SMB), včetně protokolu podepsaného SMB. Tento protokol se používá pro přístup ke sdíleným složkám. Background Intelligent Transfer Service (BITS). Tato komponenta Windows distribuuje obsah ze serveru na klienty pouze pomocí neobsazené šířky pásma sítě.

Kontaktní osoba

Vít Straka
+420 602 323 906
marketing@nicom.cz

Hodnocení




Organizátor