Detail kurzu

Autodesk Inventor – pokročilé sestavy a strojní návrhy

NICOM, a.s.

Popis kurzu

Školení Autodesk Inventor – pokročilé sestavy Vás přesvědčí, že Inventor je aplikace určená pro konstruktéry s perspektivním uplatňováním tzv. adaptivního parametrického modelování, jenž nyní představuje špičku v oboru CAD.

 

Cílová skupina

Odvozené a adaptivní návrhy
  • Na začátku si představíme možnost využití tzv. master souboru návrhu, využijeme jeho parametrů pro vznik dalších součástí v sestavě. Ukážeme si jak jednosuše získat odbozenou sestavu a představíme si také možnosti úrovní detailů reprezentace modelu a naučíme se vytvářet náhrady zjednodušující sestavu. Představíme si veškeré možnosti využití adaptivních součástí na úrovni modelu, ale i návrhu.

Obsahové centrum
  • V této části kurzu představíme úložiště normalizovaných součástí. Naučíte se konfigurovat obsahové centrum, připravit vlastní knihovny, kopírovat a měnit standardizované součásti, na konec i zařadit vlastní součásti do knihoven. 
Design Accelerator a generátor rámů, svařence
  • Další důležitá část kurzu, ve které se naučíte pracovat se silným nástrojem Design Accelerator, který umožňuje na základě parametrů vygenerovat šroubové spoje, hřídele, ozubení, řetězové a řemenové převody a další. Samozřejmou součástí generátoru jsou i výpočty. vytvoříme rámové konstrukce, jejichž prvky upravíme dle potřeby projektu. Na závěr této pasáže se seznámíte se správným postupem při vytvoření svařovaných dílů od jejich náčrtu až po 2D dokumentaci.
iSestavy
  • Inteligentní sestavy jsou silným pomocníkem při zvýšení efektivity řešení různorodosti projektu. Naučíte se všechny postupy pro vznik iSestavy, zmodifikujete a přidáte jednotlivé členy a parametry, vytvoříte autorizační řídící tabulku. Dále začleníme iSestavu do hlavní sestavy a představíme si její chování v tomto prostředí. Na závěr vytvoříme 2D dokumentaci se členy iSestavy.
Certifikace
  • Na závěr kurzu obdrží posluchači originál Autodesk certifikát o absolvování kurzu s mezinárodní platností.

  • Primárním cílem tohoto kurzu je naučit studenty doporučené pracovní postupy a pokročilé dovednosti nutné k vytvoření a modifikaci komplexních návrhů sestav v aplikaci Autodesk Inventor. Po ukončení tohoto kurzu budou studenti zdatnější v technikách modelování náročnějších sestav.

  • Tento kurz pokrývá doporučené techniky a postupy a pokročilé funkcionality pro vytváření 3D sestav za použití aplikace Autodesk Inventor. Uživatelé se naučí používat vhodné techniky a doporučené pracovní postupy pro modelování skeletů, adaptivní návrhy, odvozené návrhy a funkční návrhy. Dále se naučí rychle vytvářet návrhy rámů, vytvářet a zdokumentovat svařované konstrukce a publikovat uživatelské součásti do Obsahového centra. Praktická cvičení reprezentují skutečné světové scénáře návrhů v tomto specifickém průmyslovém oboru.

    Tip: Získejte certi­fikát profesionála Inventoru.


Kontaktní osoba

Vít Straka
+420 602 323 906
marketing@nicom.cz

Hodnocení




Organizátor