Detail kurzu
Využití léčivých rostlin ve stravování
Středisko vzdělávání s.r.o.
Popis kurzu
Sběr a využívání léčivých rostlin provází lidstvo od nepaměti. V dobách, kdy ještě neexistovaly léky, představovaly byliny jedny z nejdůležitějších léčebných prostředků. V našem semináři se naučíte rozeznávat druhy léčivých rostlin a využívat je k přípravě pokrmů a čajů. Zjistíte také, jaké můžou mít pozitivní či negativní účinky, kdy je využít a v jaké míře. Speciální část bude věnována fytoterapii onemocnění trávicího traktu a poruch metabolismu, tedy tomu, jak mohou rostliny pomoci při nejčastějších zdravotních problémech.
Obsah kurzu
- Druhy léčivých rostlin, které jsou vhodné pro využití v gastronomii
- Účinky léčivých rostlin
- Využití léčivých rostlin při zpracování a přípravě pokrmů
- Zajímavosti z oblasti využití léčivých rostlin v gastronomii
- Bylinné čaje ve výživě
Cílová skupina
Kurz je vhodný nejen pro pracovníky ve stravovacích zařízeních a prodejce zdravé výživy, ale pro všechny, kteří se o bylinky zajímají a chtějí se naučit je správně připravovat.
Výukové materiály zdarma.
Kontaktní osoba
Ing. Martina Smolíková
+420 775 791 340
info@vsostrava.com
Hodnocení
Organizátor
Podobné kurzy
podle názvu a lokality