Detail kurzu

Využití léčivých rostlin ve stravování

Středisko vzdělávání s.r.o.

Popis kurzu

Sběr a využívání léčivých rostlin provází lidstvo od nepaměti. V dobách, kdy ještě neexistovaly léky, představovaly byliny jedny z nejdůležitějších léčebných prostředků. V našem semináři se naučíte rozeznávat druhy léčivých rostlin a využívat je k přípravě pokrmů a čajů. Zjistíte také, jaké můžou mít pozitivní či negativní účinky, kdy je využít a v jaké míře. Speciální část bude věnována fytoterapii onemocnění trávicího traktu a poruch metabolismu, tedy tomu, jak mohou rostliny pomoci při nejčastějších zdravotních problémech.

Obsah kurzu

  1. Druhy léčivých rostlin, které jsou vhodné pro využití v gastronomii
  2. Účinky léčivých rostlin
  3. Využití léčivých rostlin při zpracování a přípravě pokrmů
  4. Zajímavosti z oblasti využití léčivých rostlin v gastronomii
  5. Bylinné čaje ve výživě

Cílová skupina

Kurz je vhodný nejen pro pracovníky ve stravovacích zařízeních a prodejce zdravé výživy, ale pro všechny, kteří se o bylinky zajímají a chtějí se naučit je správně připravovat.

Poznámka k ceně

Výukové materiály zdarma.

Kontaktní osoba

Ing. Martina Smolíková
+420 775 791 340
info@vsostrava.com

Hodnocení




Organizátor