Detail kurzu

Specializační studium Oceňování podniku/obchodního závodu

Institut celoživotního vzdělávání - Mendelova univerzita v Brně

Popis kurzu

Cílem studia je komplexní příprava specialistů pro výkon činnosti oceňování obchodního závodu (odhadce, znalce, experta).

Obsah kurzu

V průběhu studia posluchači absolvují řadu předmětů ekonomického a právního charakteru, předmětů zaměřených na oceňování jednotlivých druhů majetku a na metody oceňování závodu.

Kromě podkladových materiálů k jednotlivým přednáškám a ukázek různých tipů znaleckých posudků obdrží posluchači knihu Mařík M. a kol. Metody oceňování podniku. Ve výuce bude také použita excelovské podpora pro oceňování podniku dle výše uvedené knihy.

Studium je ukončeno komisionální zkouškou a obhajobou závěrečné práce. Přímá výuka probíhá 3 semestry. 4. semestr je určen pro psaní závěrečné práce (znaleckého posudku) a pro konzultace s vedoucím závěrečné práce.

Absolventům bude vydáno Osvědčení o absolvování čtyřsemestrálního specializačního studia “Oceňování obchodního závodu“ dle § 60 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách v platném znění.

Absolventi získají vědomosti a praktické dovednosti potřebné pro výkon činností:

Odhadců podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, pro obor oceňování majetku (obchodního závodu). Uchazeči jsou povinni seznámit se s aktuálním zněním zákona a požadavky pro výkon této profese, Znalců, jmenovaných podle zákona č. 36/1967 Sb., o znalcích a tlumočnících, v oboru ekonomika, odvětví ceny a odhady, se specializací podle druhu majetku dle členění resortu ministerstva spravedlnosti. Znalce jmenuje ministr spravedlnosti nebo z jeho pověření předseda krajského soudu z občanů ČR, kteří mají mimo jiné potřebné znalosti a zkušenosti z oboru, v němž má znalec působit, především toho, kdo absolvoval speciální výuku pro znaleckou činnost. Expertů jako samostatných poradců nebo zaměstnanců poradenských společností či znaleckých ústavů.

Důležité upozornění: Absolvování studia nezakládá právní nárok na jmenování znalcem. Jmenování je výlučně v kompetenci ministra spravedlnosti nebo předsedy krajského soudu podle místa bydliště ve smyslu zákona č. 36/1967 Sb., a prováděcí vyhlášky č. 37/1967 Sb. ve znění dalších předpisů.

Cílová skupina

Studium je určeno jak pro odborníky z praxe se zájmem o prohloubení svých znalostí a odbornosti, tak pro studenty a čerstvé absolventy vysokých škol. Ukončené vysokošlolské studium není podmínkou pro absolvování studia.

Poznámka k ceně

možnost splátek

Kontaktní osoba

Zdeňka Šobová
+420 545 135 218
odov.icv@mendelu.cz

Hodnocení




Organizátor