Detail kurzu
Strava s omezením sodíku, dietní postupy při onemocněních ledvin (seminář)
Středisko vzdělávání s.r.o.
Popis kurzu
Solit, či nesolit? Jaké je doporučené množství soli na den a jeho skutečná spotřeba u nás? Jak si zvyknout a zastřít méně slanou chuť pokrmů? Jedním z častých onemocnění, při kterém je doporučeno omezit kuchyňskou sůl, je hypertenze.
Jaká jsou výživová doporučení u vysokého krevního tlaku?
Onemocnění ledvin se často vyvíjí skrytě a může vést až k selhání ledvin. Jak se mění způsob stravování v průběhu snižování funkce ledvin a poté při zahájení dialýzy?
Rozsah: 5 vyuč. hod Výstupní doklad: Osvědčení o účasti
Obsah kurzu
Sodík – jeho úloha v organismu, potravinové zdroje, doporučený denní příjem Hypertenze – dietní doporučení Dietní postupy při snížené funkci ledvin Náhrady funkce ledvin při jejich selhání Výživová doporučení u dialyzovaných pacientů
V ceně výukové materiály.
Kontaktní osoba
Ing. Martina Smolíková
+420 775 791 340
info@vsostrava.com
Hodnocení
Organizátor
Podobné kurzy
podle názvu a lokality