Detail kurzu

Strava s omezením sodíku, dietní postupy při onemocněních ledvin (seminář)

Středisko vzdělávání s.r.o.

Popis kurzu

Solit, či nesolit? Jaké je doporučené množství soli na den a jeho skutečná spotřeba u nás? Jak si zvyknout a zastřít méně slanou chuť pokrmů? Jedním z častých onemocnění, při kterém je doporučeno omezit kuchyňskou sůl, je hypertenze.

Jaká jsou výživová doporučení u vysokého krevního tlaku?

Onemocnění ledvin se často vyvíjí skrytě a může vést až k selhání ledvin. Jak se mění způsob stravování v průběhu snižování funkce ledvin a poté při zahájení dialýzy?

Rozsah: 5 vyuč. hod Výstupní doklad: Osvědčení o účasti

Obsah kurzu

Sodík – jeho úloha v organismu, potravinové zdroje, doporučený denní příjem Hypertenze – dietní doporučení Dietní postupy při snížené funkci ledvin Náhrady funkce ledvin při jejich selhání Výživová doporučení u dialyzovaných pacientů

Poznámka k ceně

V ceně výukové materiály.

Kontaktní osoba

Ing. Martina Smolíková
+420 775 791 340
info@vsostrava.com

Hodnocení




Organizátor