Detail kurzu

Nejčastější problémy a chyby při zpracování mezd

1. VOX a.s.

Popis kurzu

Na semináři získáte jistotu, že při zpracování mezd postupujete správným způsobem. Ujistíte se, zda ve specifických případech provádíte výpočet správně a zda váš SW pracuje dle legislativních podmínek.

Obsah kurzu

PRACOVNÍ DOBA: Co je fondem pracovní doby pro nerovnoměrné rozvržení pracovní doby – jak pracovat s odpracovanými hodinami ve vztahu k fondu pracovní doby pro zúčtování mzdy – jaké dopady jsou do oblasti nemocenského pojištění při nesprávném postupu – přesčas – vyhodnocení přesčasové práce, náhradní volno za přesčas, vyrovnávací období – svátek a vztah k čerpání dovolené v praxi – rozdíly mezi nepřetržitým provozem a ostatními provozy.

DOVOLENÁ: Přepočet dovolené při změnách režimů, délky pracovní doby v týdnu aj. – příklady pro změnu nároku dovolené v průběhu kalendářního roku – nárok na dovolenou u matek, které žádají o změnu pracovní doby – nárok na dovolenou – čerpání po PPM a po RD – jak dovolenou krátit za neodpracované dny – příklady.

PRŮMĚRNÝ – PRAVDĚPODOBNÝ VÝDĚLEK: Jak provést správný výpočet průměrného a obzvlášť pravděpodobného výdělku – postupy – upozornění co je dobré v praxi neopomenout – co vstupuje do výpočtu průměrného výdělku v praxi – odměny za delší časové období než je jedno kalendářní čtvrtletí – předpokládané změny v roce 2018 v oblasti průměrného výdělku – příklady – výpočty.

ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ a SOCIÁLNÍ POJIŠTĚNÍ: DPP a DPČ – rozdíly v daných oblastech – jak postupovat u pojištěnce státu při zaměstnání na DPČ – zaměstnání malého rozsahu z pohledu SP a dopady do DPČ – upozornění na chyby v praxi.

DAŇ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI: Změny v roce 2017 a 2018 a rozdíly v porovnání období – novinky, které byly provedeny v průběhu roku 2017 a jejich dopad na práci mzdových účetních.

SRÁŽKY ZE MZDY: Výpočtová základna – nezbavitelná částka – vyživované osoby – novinky ve srážkách ze mzdy v roce 2017 a 2018 – příklady – insolvence – ukončení insolvence – konkurz.

Odpovědi na dotazy.

Cílová skupina

Seminář je určen mzdovým účetním.

Poznámka k ceně

kód: 1703650 - 2 390 Kč + DPH Základní cena, kód: 170365A - 4 541 Kč + DPH cena pro 2 účastníky z jedné společnosti na jednom kurzu, kód: 170365B - 6 453 Kč + DPH cena pro 3 účastníky z jedné společnosti na jednom kurzu, kód: 170365C - 8 126 Kč + DPH

Kontaktní osoba

Jana Pružinová
+420 226 539 670
vox@vox-kurzy.cz

Hodnocení




Organizátor