Detail kurzu

Píšeme texty pro web - srozumitelně, atraktivně a dle SEO

Gradua-CEGOS, s.r.o.

Popis kurzu

Seznámit se se základy tvorby textů pro web a další digitální média. Vyzkoušet si v praxi tvorbu textu, naučit se napsat lákavý text. Naučit se vyvarovat nejběžnějších chyb při psaní. Naučit se psát tak, aby byly naše texty snadno srozumitelné lidem a zároveň pomáhaly nalézt náš web na vyhledávačích. Napsat zprávu, která se bude dobře nabízet médiím.

Obsah kurzu

Význam textu na webu ve srovnání s jinými médii – odlišnosti, výhody a nevýhody. Content marketing – proč dnes vítězí na internetu obsah. Co je AIDA a jak psát obchodně přesvědčivé texty. Kdo a jak tvoří zadání pro psaní textů. Kdo by měl texty vlastně psát – copywriter a jeho role. Jak nastavit interní firemní procesy a čeho se vyvarovat. Jak to udělat, aby nám čtenáři rozuměli – vnímání cílové skupiny. Jak psát, aby se text dobře četl – uživatelská přívětivost. Návaznost na design, visuály a navigační strukturu. Optimalizace textu s ohledem na vyhledávače – SEO a její tajemství. Jak strukturovat dobrý text pro web, který skutečně zaujme. Odkazy a další interaktivní prvky textu. Napsat vlastní text – workshop s vyhodnocením. Podporujeme šíření a sdílení našeho textu – tipy jak na sociální sítě. Jak funguje infografika. Jaký má smysl PDF ke stažení na webu. Microsite jako nástroj pro šíření obsahu. Web 2.0 a interaktivita se zákazníky. Management zpětné vazby od zákazníků. Co vidíme v Google Analytics. Jak testovat a měřit výsledky a výkon webu.

Cílová skupina

Marketingovým manažerům, specialistům marketingové komunikace a každému, kdo potřebuje, chce nebo musí psát texty pro webovou prezentaci, obsahovou mictosite nebo blog.

Kontaktní osoba

Zákaznické centrum Gradua-CEGOS
+420 226 006 300
gradua@gradua.cz

Hodnocení




Organizátor