Detail kurzu

Speciální školení pro práce ve výškách, v osobních ochranných pracovních postrojích a za použití dalších ochranných fixa

Gradua-CEGOS, s.r.o.

Popis kurzu

Účastník kurzu bude po absolvování schopen používat prakticky osobní ochranné pracovní prostředky proti pádu (OOPPpP) při pracovních činnostech ve výškách a nad volnou hloubkou, bude seznámen se základními právními, normativními a technickými požadavky na OOPPpP (revize, kontroly apod.), bude prakticky i teoreticky seznámen s obsluhou a činností vyprošťovacího systému ROLLGLISS při evakuačních a vyprošťovacích pracech (např. při pádu a zachycení v osobním ochranném pracovním postroji) a jiných mimořádných událostech (např. možné evakuace ze staveb nebo budov při požáru před příjezdem a samotným zásahem HZS).

Obsah kurzu

Praktické použití těchto prostředků při práci – správná technika ustrojení a technika ukotvení. Zakázané manipulace a postupy, mimořádné pracovní situace při práci s OOPPpP. Modelové nácviky a instruktáže při vyprošťování po pádu a zachycení v osobním ochranném pracovním postroji. Evakuace – vyprošťování osob pomocí evakuačního systému ROLLGLISS při dalších mimořádných událostech (požár apod.), ukázky praktické obsluhy tohoto zařízení a dalšího příslušenství tohoto systému. Seznámení se základní normativními požadavky (ČSN EN aj.) pro revize, kontroly a technické požadavky na OOPPpP.

Cílová skupina

Všem výkonným pracovníkům a všem kontrolním, odborně technickým pracovníkům, pracujících s OOPPpP nebo kontrolujících práce v režimu práce ve výškách a nad volnou hloubku s OOPPpP (dle NV 362/2005 Sb.).

Kontaktní osoba

Zákaznické centrum Gradua-CEGOS
+420 226 006 300
gradua@gradua.cz

Hodnocení




Organizátor