Detail kurzu

Dodací doložka INCOTERMS jako náležitost smluvních vztahů v zahraničním obchodě se zbožím

Gradua-CEGOS, s.r.o.

Popis kurzu

Absolventi semináře budou schopni orientovat se v aktuálních dodacích doložkách INCOTERMS 2010, řádně vyplňovat údaje související s INCOTERMS do celních a statistických (INTRASTAT) dokumentů, rozumět dopadům zvolené doložky INCOTERMS na stanovení celní hodnoty a vyměření cla, rozumět vlivu dodacích doložek na DPH v zahraničním obchodě, využívat zdarma dostupné internetové a jiné zdroje k problematice.

Obsah kurzu

Základy práva EU k problematice, globální rozsah INCOTERMS a regionální rozdíly. Dodací podmínky INCOTERMS obecně – o čem to je a o čem to není. Druhy a kategorizace dodacích doložek. Charakteristika jednotlivých dodacích doložek INCOTERMS 2000 a jejich využití v obchodních operacích. Souvislosti mezi INCOTERMS a druhem dopravy. Zlatá pravidla používání INCOTERMS. INCOTERMS při vnitrounijním obchodě se zbožím, včetně dopadů na vykazování INTRASTATU. INCOTERMS při dovozu a vývozu zboží, včetně dopadů na celní řízení. INCOTERMS – vliv dodacích doložek na DPH při zahraničním obchodě. Internetové a další zdroje a jejich praktické využití.

Cílová skupina

Kurz je určen zaměstnancům firem obchodujících v rámci EU i se třetími zeměmi, zaměstnancům logistických společností, dále přímým i nepřímým zástupcům v celním řízení a dalším zájemcům.

Kontaktní osoba

Zákaznické centrum Gradua-CEGOS
+420 226 006 300
gradua@gradua.cz

Hodnocení




Organizátor