Detail kurzu

Adobe Animate (Flash) – základní certifikovaný kurz

NICOM, a.s.

Popis kurzu

Základem práce v Adobe Animate (dříve Flash) je kreslení základních objektů, naučíte se kreslit a vytvářet nejen grafické objekty, pracovat s textem, animovat symboly na scéně, ale v neposlední řadě vám prozradíme i nějaké triky! Naučte se vytvářet animace vv jednom z nejrozšířenějších formátů na internetu – v Adobe Flash a HTML 5 Canvas – získáte tak interaktivní prvky svých webových stránek nebo aplikací.

Adobe Animate – nástupce Adobe Flash Professional je software umožňující vytvářet animacea aplikace pro použití na webových stránkách nebo jako samostatné aplikace pro desktopy (Windows a MacOS) a mobilní zařízení (iOS a Android). Kromě toho, pomocí programování v ActionScriptu, v současné době ve verzi AS3, nebo JavaScriptu pro HTML5 Canvas jste schopni vytvářet interaktivní prvky – od jednoduchých tlačítek až po různé akce závislé například na pohybu myši po obrazovce.

Cílová skupina

  • Kurz Adobe Animate je určen pro všechny, kteří potřebují vytvářet nejrůznější atraktivní prvky na webu nebo samostatně spustitelných aplikacích.

  • Absolvování kurzu vám umožní vytvářet animované prvky na interaktivní webové stránky, jako třeba tlačítka, reklamní bannery apod.

  • Budou vám nastíněny i jiné možnost využití tohoto programu (tvorba her apod.)

  • Základem práce v Adobe Animate je kreslení základních objektů. Ty můžou být ve formě základního grafického prvku, objektu nebo symbolu, přičemž posledně jmenovaný má zásadní vliv na tvorbu animovaných prvků. Naučíte se kreslit a vytvářet nejen grafické objekty, ale hlavně symboly (no a ty jsou už tvořeny grafickými objekty). Naučíte se také pracovat s textem, dozvíte se, jaké se používají druhy textů, a co je potřeba udělat, pokud používáte nestandardní font.

  • Naučíte se animovat symboly na scéně. Symboly se vkládají do knihovny – a odtud se vkládají na scénu, kde můžou být animovány. Dokonce jednotlivé prvky, ze kterých je symbol složen, se dají taky animovat. V tomto kurzu se dozvíte, že vytvářet takovéto animované symboly je snadnější, než by se na první pohled mohlo zdát. Rovněž se naučíte pracovat s vrstvami, pohybovat se po časové ose, zjistíte, co je to snímek, MovieClip nebo jakou podstatu má tlačítko.

  • Pokud chcete přidat interaktivitu, byť jen proklikávací tlačítko, musíte použít ActionScript nebo JavaScript. My vás naučíme psát základní úlohy pomocí nejnovější verze ActionScriptu – AS3, popřípadě JavaScriptu.

  • V neposlední řadě vám prozradíme nějaké triky – například jak vytvořit „slepé“ tlačítko – to je vlastně zcela průhledné, ale fungující tlačítko. Vše si ukážeme na názorných příkladech pod vedením zkušeného lektora.

Kontaktní osoba

Vít Straka
+420 602 323 906
marketing@nicom.cz

Hodnocení




Organizátor