Detail kurzu

Microsoft Excel – manažerská analýza tabulek

NICOM, a.s.

Popis kurzu

Pracujeme-li s větším množstvím dat, dostáváme se časem k problémům, jak data spravovat a hlavně analyzovat. Zvláště manažeři potřebují rychle získat potřebné informace ve vhodné podobě k rozhodovací činnosti či přehledu. Proto přijďte do našeho kurzu „MS Excel – Manažerská analýza dat“, kde Vás naučíme správně s větším množstvím dat pracovat.

Cílová skupina

Práce s řešitelem
  • Pomocí řešitele hravě vyhodnotíte složité lineární i nelineární problémy. Např. musíte na služební cestě zkontrolovat pobočku v Krkonoších (1 000 Kč/den), Rakousku (1 500 Kč/den) a Anglii (3 000 Kč/den). Máte na to 50 000 Kč a 21 dní. Rozvrhněte co nejoptimálněji tyto finance tak, abyste je maximálně využil za následujících podmínek: v Rakousku musíte strávit minimálně tři dny a v Anglii minimálně pět dní. V zahraničí však můžete strávit maximálně dvě třetiny z 21 dní.
Naučíme Vás zjistit optimální řešení
  • Naučíme vás rychle tuto situaci nadefinovat a vyhodnotit, abyste zjistili optimální řešení. Změní-li se pak podmínky, stačí je upravit a hned máme nové optimální řešení. Varianty výsledků těchto měnících se podmínek si navíc můžete ukládat v podobě scénářů a pak se k nim snadno vracet.
Citlivostní analýza
  • Citlivostní analýza je skvělý nástroj pro zjištění vlivu změny jedné či dvou proměnných na výsledek vzorce či funkce. Např. jaké finanční úspory dosáhnu při různě velkém vkladu a při různých úrokových sazbách. Na první pohled vidím, kdy dosáhnu úspor nad 100 tisíc Kč apod.
Nástroj Query
  • Potřebujete analyzovat data pomocí kontingenční tabulky, ale dat je pro Excel příliš mnoho? Můžete si data pomocí unikátního nástroje Query předem zpracovat podobně jako v databázích a tím načíst již pouze data potřebná k vlastní analýze.
Načítání z jiných databází či souborů přes ODBC
  • Načítání z jiných databází či souborů přes ODBC také není pro Excel problém. Stejně tak jako aktualizace vašich dat pomocí měnících se údajů na Internetu. Stačí je pouze vzájemně provázat a např. při změně kurzu se hned přepočítají ceny vašich produktů automaticky. Hned vidíte aktuální situaci. To je přece skvělé!
Skupiny a dynamicky měnící se grafy
  • Pomocí skupin můžete získat snadno přehled o celkové situaci i o jednotlivých detailech rozsáhlé tabulky. Na jejich základě lze vytvářet dynamicky se měnící grafy, takže vám stačí pouze jediný graf, který se automaticky mění podle vaší potřeby.Pomocí skupin můžete získat snadno přehled o celkové situaci i o jednotlivých detailech rozsáhlé tabulky. Na jejich základě lze vytvářet dynamicky se měnící grafy, takže vám stačí pouze jediný graf, který se automaticky mění podle vaší potřeby.

Kontaktní osoba

Vít Straka
+420 602 323 906
marketing@nicom.cz

Hodnocení




Organizátor