Detail kurzu

Trimble SketchUp - základní kurz

NICOM, a.s.

Popis kurzu

Aplikace Trimble (dříve Google) SketchUp je 3D pro každého SketchUp je software, který můžete použít pro tvorbu, úpravu a sdílení 3D modelů. Naučíte se ji používat snáze než jiné programy pro 3D modelování – a právě proto ji využívá tolik lidí. Myslíte si, že naučit se modelovat ve 3D je obtížné? Zkoušeli jste již nějaké programy a nebylo to nic lehkého? S freewarovým programem Sket­chUp to však nemusí být zcela pravda. Tento zajímavý CAD software má tak jednoduché a intuitivní ovládání, že se v něm naučíte základy práce se 3D objekty za pár hodin.

Cílová skupina

Seznámení
  • Na úvod kurzu se seznámíte s pracovním prostředím aplikace SketchUp, upravíte si pracovní plochu k obrazu svému, nastavíte potřebné jednotky a další možnosti aplikace. Výsledkem bude připravená šablona pro vytváření dalších modelů.

Základní nástroje
  • Po úspěšném nastavení svého pracovního prostředí se naučíte používat zobrazovací nástroje a využívat přednastavených pohledů. Dále uchopíte intuitivní nástroje pro vytváření základních ploch, a zjistíte, které pomůcky můžete využít a jak se vyvarovat chyb při vytváření ploch.

Vzhůru do 3D
  • Po zvládnutí základních ploch přejdete k vytvoření 3D objektů. Seznámíte se s nástroji pro modifikaci a manipulaci s objekty a uchopíte konstrukční nástroje pro další tvůrčí činnost. Pro často využívané objekty vytvoříte komponenty a seznámíte se s Google Warehouse. Přiřadíte plochám nebo objektům také barvy nebo vybrané materiály. Pro další zpracování objektů se naučíte se pracovat s řezy, textem a kótami.

Projekty
  • Na závěr školení na  projdete pod vedením lektora projektem zahradního domku. Výsledkem pak bude samostatný projekt, kdy můžete pokračovat na společném projektu nebo se pustit do projektu dle zadání lektora.

     

Kontaktní osoba

Vít Straka
+420 602 323 906
marketing@nicom.cz

Hodnocení




Organizátor