Detail kurzu

Znakový jazyk pro mírně pokročilé (II. modul), odborný kurz

Středisko vzdělávání s.r.o.

Popis kurzu

Veškeré lidské dění je o komunikaci – tou dokážeme dávat i přijímat, a to nejen informace, ale také své city, vůli či myšlenky. Komunikace s handicapovanými je na první pohled jiná, ale to není důvodem, proč se ji bát! V kurzu se naučíte okolo 1000 znaků, díky kterým budete schopni se dorozumívat se sluchově handicapovanými osobami v běžných situacích. Budete také schopni vést konverzaci či vlastní projev na různá témata (bydlení, rodina, stravování, nákup a oblečení, počasí, škola a studium, cestování aj.).

Po absolvování kurzu pro mírně pokročilé lze pokračovat v kurzu pro pokročilé.

Rozsah: 60 vyuč. hod Výstupní doklad: Osvědčení o časti

Obsah kurzu

Kompenzační pomůcky pro sluchově postižené Rozšíření terminologie ve sluchovém postižení a zásady konsekutivního tlumočení Etický kodex, chování tlumočníka v praxi Volnočasové aktivity sluchově postižených Společensko-sociální vztahy Totální komunikace Základy gramatiky znakového jazyka Jednoruční prstová abeceda a její využití Tvorba slovní zásoby a cvičení znakového jazyka v různých situacích

Cílová skupina

Odborný kurz je určen pro všechny, kteří se zajímají o znakový jazyk, mají v této oblasti základní znalosti a také znalost obouruční prstové abecedy.

Poznámka k ceně

V ceně jsou zahrnuty výukové materiály.

Kontaktní osoba

Ing. Martina Smolíková
+420 775 791 340
info@vsostrava.com

Hodnocení




Organizátor