Ochrana osobních údajů • nové obecné nařízení o ochraně osobních údajů

Základní informace
Přihlásit se na kurz

Popis kurzu

Cíl: Od 25. 5. 2018 bude přímo účinné obecné nařízení o ochraně osobních údajů, které nahradí současný zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. Ale již dnes je nutné se začít připravovat na účinnost tohoto nařízení, které se bude vztahovat na správce a zpracovatele osobních údajů a které přináší nové povinnosti a instituty. Na semináři získáte informace, jak zpracovávat osobní údaje dnes za současné účinnosti zákona č. 101/2000 Sb. a jak od účinnosti nového nařízení. Důraz však bude kladen na informace o novém nařízení a tyto informace budou dávány do souvislostí s dnes účinným zákonem č. 101/2000 Sb.

Cílová skupina

Určen pro všechny osoby, které pracují s osobními údaji, pověřence ochrany osobních údajů, jednatele, zástupce správce, osoby zodpovědné za dodržování podmínek zpracování osobních údajů (vedoucí pracovníci, personalisté, mzdové účetní apod.)

Obsahová náplň

  • OBECNÉ NAŘÍZENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ:
  • působnost
  • definice
  • zásady zpracování osobních údajů
  • zákonnost zpracování – včetně aspektů souhlasu
  • práva subjektu údajů
  • povinnosti správce a zpracovatele
  • zabezpečení osobních údajů
  • ohlašování, resp. oznamování porušení zabezpečení
  • posouzení vlivu na ochranu osobních údajů
  • pověřenec pro ochranu osobních údajů
  • kodexy – osvědčení
  • postavení Úřadu
  • uvedené body budou probírány i ve vztahu k současným ustanovením zákona č. 101/2000 Sb.
  • diskuze – odpovědi na dotazy

Účastníci semináře obdrží podkladové materiály vypracované lektorem.

Lektor:
JUDr. Jiří ŽŮREK

Termíny kurzů

11.10.2017

9.00-14.00 hod.

Přihlásit se

Kontakt a místo konání

Kontaktní údaje
Ing. Petra Křemelová
tel:
+420 222 515 *** Zobrazit

mobil:
+420 724 094 *** Zobrazit

e-mail:
kremelova@... Zobrazit


Adresa
Hotel Dvořák, Hradební 3037, 390 01 Tábor 1

O organizátorovi

Kontaktní údaje
tel:
+420 222 515 *** Zobrazit

e-mail:
praha@... Zobrazit

web: www.anag.cz

Adresa
ANAG, spol. s r.o.
Jungmannova 30 (Mozarteum), Praha 1 Zobrazit na mapě

Hodnocení kurzu

(hlasujte)