Detail kurzu

EFEKTIVNÍ PREZENTACE - 2denní

Studio W s.r.o.

Popis kurzu

Naším cílem je vysoká efektivita a praktický přínos pro Vás, účastníky našich seminářů.

Obsah kurzu

Určeno pro všechny, kteří prezentují, ale chtějí být lepší než ostatní a odlišit se. Pokud si Vás mají posluchači zapamatovat, musíte je zaujmout.

Cíl: Budete mít řadu příležitostí vystoupit před skupinou. Získáte nové poznatky a inspiraci, názory a doporučení lektorky a ostatních účastníků, tedy lidí z jiných oborů. Zvýšíte si tréninkem sebejistotu a nadhled. Prezentace pro Vás v budoucnu bude příležitostí vyniknout.

Obsah: Zaměříme se na Vaši schopnost sdělit prezentací podstatné, nosné informace, na dramaturgii a strukturu prezentace, na kvalitu Vašeho vystupování a práci s pomůckami a také na komunikaci s publikem.

  • Analýza prezentačních dovedností účastníků tréninku – co chci zlepšit, na čem budu pracovat
  • Zásady úspěšné prezentace – na čem záleží, zda bude mít Vaše prezentace úspěch?
  • „Obal prodává“ – jak to souvisí s prezentováním? – Jak máme prezentaci „zabalit“, abychom zaujali posluchače?
  • Co se Vám na přednášejících nejvíce líbí? Máte vzory v této oblasti? Jaké jsou naopak nejčastější chyby prezentátorů a jak se jich vyvarovat?
  • Příprava na prezentaci – analýza posluchačů a stanovení cíle pomáhá při přípravě obsahu a argumentaci – co se Vám osvědčuje při přípravě? Jak správně formulovat cíl prezentace? Co potřebujete vědět o posluchačích?
  • Struktura prezentace – úvod je klíčový – co má obsahovat? Dokážete vytvořit správná očekávání, nabídnout posluchačům „návnadu“?
  • Rozdíl mezi přesvědčovací a informativní prezentací – osnovy přesvědčovacích a informativních prezentací – jak řadit argumenty a jaké argumenty použít – dramaturgie argumentů – seznam pro úspěšnou argumentaci – co působí přesvědčivě na neverbální úrovni
  • Závěr prezentace – jak správně zakončit své sdělení, abychom zanechali dobrý dojem

Metody výuky: Obsah tréninku bude vycházet z Vašich prezentací a zpětné vazby na ně. Natočíme Vaše vystoupení na videokameru a společně projdeme záznam. Zjistíme, co Vám jde dobře a co můžete zlepšit, pokud budete chtít. Pokud přinesete na trénink části Vašich již hotových prezentací, či vytvoříte 3–5minutovou prezentaci na téma, které je pro Vás aktuální, použijeme ji jako základ pro zpětnou vazbu a případně vylepšíme, bude-li to potřeba.

Cílová skupina

Rozvoj osobnosti

Kontaktní osoba


261
studiow@studiow.cz

Hodnocení




Organizátor