Detail kurzu

Studium k výkonu specializovaných činností - Koordinace v oblasti ICT

Institut celoživotního vzdělávání - Mendelova univerzita v Brně

Popis kurzu

Prohloubit a rozšířit kompetence absolventa k metodickému vedení ostatních učitelů školy v oblasti účelného využití ICT ve vzdělávacím procesu, tvorby ICT plánu a kvalifikovaného plánování a řízení naplnění standardu ICT služeb.

Obsah kurzu

Studium ke splnění dalších kvalifikačních předpokladů – studium k výkonu specializovaných činností – koordinace v oblasti informačních a komunikačních technologií je určeno učitelům, kteří chtějí vykonávat funkci učitele-metodika informačních a komunikačních technologií.

Studium je zaměřeno na získání kompetencí umožňujících kvalifikované metodické působení v oblasti užití informačních a komunikačních technologií (dále ICT) ve vzdělávacím procesu.

Studium je akreditováno MŠMT a splňuje podmínky §9 vyhlášky 317/2005 Sb., o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků, akreditační komisi a kariérním systému pedagogických pracovníků.

Rozsah a forma studia: kombinace prezenční a distanční výuky, 255 hodin celkem, z toho 110 hodin přímé výuky, 46 hodin je věnováno konzultacím v souvislosti s vypracováním závěrečné práce a 5 hodin je určeno na zkoušky. Přímá výuka probíhá blokově formou víkendových akcí. Studium je rozloženo do 3 semestrů.

Cílová skupina

Určeno pro absolventy pedagogických oborů nebo pro absolventy magisterského studia neučitelského zaměření doplněného o studium pedagogiky podle § 22 odst. 1 písm. a) zákona č. 563/2004 Sb.

Vstupním požadavkem na účastníka vzdělávání jsou alespoň dvouletá pedagogická praxe a minimálně základní ICT kompetence.

Podmínku vzdělání a pedagogické praxe lze splňovat až ke konci studia ICT koordinace.

Poznámka k ceně

možnost platby ve splátkách

Kontaktní osoba

Kamil Nechuta
+420 545 135 216
odov.icv@mendelu.cz

Hodnocení




Organizátor