Detail kurzu

Alergeny v potravinovém průmyslu • problematika řízení a označování alergenů v potravinách

ANAG, spol. s r.o.

Popis kurzu

Cíl: seznámit účastníky s problematikou řízení alergenů ve výrobě a o označování alergenů. Seminář se bude také věnovat různým aspektům výskytu alergenů v potravinách a s tím souvisejícím alergiím. Vysvětlí, jaké jsou hlavní potravinové alergeny a jaké alergie mohou vyvolávat.

Obsah kurzu

  • co jsou alergie – příčiny a dopad na zdraví
  • obecné informace o alergenech
  • významné potravinové alergeny a intolerance
  • bezpečná výroba potravin a pokrmů – řízení alergenů ve výrobě potravin
  • informace o alergenech v potravinách – označování potravin
  • alergeny a systém HACCP
  • diskuze – odpovědi na dotazy

Cílová skupina

Určeno pro všechny zájemce, kteří se ve své profesi setkávají s problematikou řízení alergenů ve výrobě, označování alergenů a dále výskytu alergenů v potravinách.

Hodnocení




Organizátor