Detail kurzu
Výroba kváskového chleba
Institut celoživotního vzdělávání - Mendelova univerzita v Brně
Popis kurzu
Kurz je určen všem zájemcům, kteří chtějí získat nové informace o zpracování žitné mouky, její kvalitě a podstatě pečení kváskového chleba, chtějí si rozšířit svoje znalosti a odbornost.
Obsah kurzu
Obsah kurzu:
Kvalita vstupní suroviny – vliv cereálií na výživovou bilanci Legislativa – právní předpisy Pekařská jakost žitné mouky Biochemické procesy probíhající při zrání těsta Biochemické procesy v průběhu pečení Vady chleba
Praxe:
Praktická výroba kváskového chleba a příprava kvásku
Rozsah kurzu: 1 den (6 hodin)
Cílová skupina
Kurz je určen pro ty, co s pekařskými výrobky pracují, i milovníky kvalitního pečiva, kteří se o tomto oboru chtějí dozvědět více.
Kontaktní osoba
Zdeňka Šobová
+420 545 135 218
odov.icv@mendelu.cz