Detail kurzu

Využití léčivých rostlin ve stravování, seminář

Středisko vzdělávání s.r.o.

Popis kurzu

Sběr a využívání léčivých rostlin provází lidstvo od nepaměti. V dobách, kdy ještě neexistovaly léky, představovaly byliny jedny z nejdůležitějších léčebných prostředků. V semináři Využití léčivých rostlin ve stravování – fytoterapie onemocnění trávicího traktu a poruch metabolismu, se naučíte nejen rozeznávat druhy léčivých rostlin, využívat je k přípravě pokrmů a čajů a také zjistíte, jaké můžou mít negativní účinky. Kurz je vhodný nejen pro pracovníky ve stravovacích zařízeních a prodejce zdravé výživy, ale pro všechny, kteří se o bylinky zajímají a chtějí se naučit je správně připravovat.

Obsah kurzu

  1. Druhy léčivých rostlin, které jsou vhodné pro využití v gastronomii
  2. Účinky léčivých rostlin
  3. Využití léčivých rostlin při zpracování a přípravě pokrmů
  4. Zajímavosti z oblasti využití léčivých rostlin v gastronomii
  5. Bylinné čaje ve výživě
Poznámka k ceně

V ceně výukové materiály.

Kontaktní osoba

Ing. Martina Smolíková
+420 775 791 340
info@vsostrava.com

Hodnocení




Organizátor