Detail kurzu

Zaměstnávání cizinců 2018

Gradua-CEGOS, s.r.o.

Popis kurzu

Absolventi školení se seznámí, jak postupovat dle aktuální platné legislativy při zaměstnávání občanů EU a jejich rodinných příslušníků a zaměstnávání cizinců z tzv. třetích zemí včetně upozornění na nedávné změny v této oblasti (rozsáhlá novela zákona o pobytu cizinců a zákona o zaměstnanosti účinná od 15.8.2017) a dále připravované změny (novela zákona o pobytu cizinců jež by měla implementovat Směrnici 2016/801/EU o podmínkách vstupu a pobytu státních příslušníků třetích zemí za účelem výzkumu, studia, stáže, dobrovolnické služby, programů výměnných pobytů žáků či vzdělávacích projektů a činnosti au-pair).

Obsah kurzu

Legislativní novinky, právní předpisy a vymezení základních pojmů. Zaměstnávání občanů EU, definice rodinného příslušníka občana EU. Možnosti vstupu cizinců na trh práce v ČR, nelegální zaměstnávání. Zaměstnanecké karty, postup při jejich vyřizování, prodloužení a žádosti o souhlas MVČR. Duální a neduální zaměstnanecké karty. Výjimky při zaměstnávání cizinců ze třetích států (volný vstup na trh práce, povolení k zaměstnání). Povolení k zaměstnání a vyslání cizince na území ČR ze třetího státu. Alternativní postupy vedle zaměstnaneckých karet. Vládní programy. Diskuze.

Cílová skupina

Všem zaměstnancům personálních útvarů, mzdových účtáren a majitelům firem, kteří se potřebují zorientovat v dané problematice a správně aplikovat aktuální legislativu ve své firemní praxi.

Kontaktní osoba

Zákaznické centrum Gradua-CEGOS
+420 226 006 300
gradua@gradua.cz

Hodnocení




Organizátor