Detail kurzu

Provozní a hygienická pravidla při práci s dětmi

Středisko vzdělávání s.r.o.

Popis kurzu

První část semináře bude věnovaná nejdůležitějšímu právnímu předpisu, a to vyhlášce o hygienických požadavcích na prostory a provoz zařízení a provozoven pro výchovu a vzdělávání dětí a mladistvých. Posluchači se seznámí s některými požadavky stavebního zákona, požadavky z oblasti požární ochrany a z oblasti zajišťující bezpečnosti dětí a dospělých. Dozvědí se, co znamenají pojmy provozní řád, školní řád, archivace, sanitace, desinfekce, dezinsekce apod. Dozvědí se také o zákonných podmínkách upravujících zápis dětí do předškolních zařízení, o povinném předškolním vzdělávání, o vzdělávání 2-letých dětí a o vzdělávání dětí se speciálními vzdělávacími potřebami. Okrajově si vysvětlí význam projektu EU a MŠMT (s pracovním názvem „šablony“), který umožňuje školám zaměstnávat chůvy a další nepedagogické profese.

Druhá část bude zaměřena na oblast vzdělávání. Kromě nejdůležitějších právních přepisů se posluchači seznámí s pojmy Školní vzdělávací program (ŠVP) nebo-li Školní kurikulum, Třídní vzdělávací program (TVP) nebo-li Třídní kurikulum, školní matrika, vzdělávací oblasti, klíčové kompetence apod. Podrobně se budou zabývat režimem dne předškolních dětí a zásadami při jeho sestavování. Dozvědí se nejen to, jak dlouhá doba je vhodná pro pobyt venku, kdy tuto činnost omezit či vynechat, ale také, jak dlouhá doba je vhodná pro pohybové aktivity a co je to ranní cvičení, dechové cvičení, gymnastika mluvidel, pohybová hra, hudebně pohybová hra, dramatizace, komunitní kruh apod.

Obě části budou doplněny mnoha příklady a poznatky praxe lektory i samotných posluchačů. Samozřejmostí je zodpovězení otázek a dotazů posluchačů kdykoli v průběhu přednášky.

Rozsah: 5 vyuč. hod. 

Obsah kurzu

  1. Nejdůležitější právní předpisy
  2. Definice základních pojmů
  3. Režim dne předškolních dětí a zásady jeho sestavování
  4. Diskuze

Cílová skupina

Kurz je určen pro veřejnost, chůvy, pracovníky ve školských zařízeních, družinách atd.

Certifikát Osvědčení o absolvování vzdělávacího programu Poznámka k ceně

V ceně výukové materiály.

Kontaktní osoba

Zuzana Kubáčová
+420 775 791 340
info@vsostrava.com

Hodnocení




Organizátor