Detail kurzu

Tuky a oleje ve výživě

Středisko vzdělávání s.r.o.

Popis kurzu

Podle zastánců některých alternativních diet by měl člověk přijímat velké množství živočišných tuků, jiní zase radí omezit živočišný tuk nebo dokonce tuk celkově ze stravy kompletně vyloučit.

Na semináři se dozvíte základní informace o významu tuků pro člověka, zaměříme se především na kontroverzní cholesterol a živočišné tuky, jejich vliv na srdeční choroby, možnosti, jak si cholesterol snížit přírodní cestou a také rozebereme jednotlivé tuky a jejich účinky na zdraví člověka.

Rozsah: 4 vyuč. hod.

Obsah kurzu

1. Úvod do tuků

  • definice
  • přehled a dělení
  • metabolismus
  • význam pro tělo
  • nedostatek
  • nadbytek

2. Pyramida tuků

  • které jíst a které ne

3. Jsou lepší oleje, nebo ořechy
4. Vliv nasycených mastných kyselin a cholesterolu na zdraví člověka
5. Optimální hladiny cholesterolu a možnosti jeho snížení
6. Hodnocení zdravotního vlivu jednotlivých tuků
7. Prostor pro dotazy a diskuzi

Cílová skupina

Nutriční specialisté, výživoví poradci, pracovníci ve zdravotnictví a stravování, veřejnost atd.

Certifikát Osvědčení o absolvování vzdělávacího programu Poznámka k ceně

V ceně výukové materiály.

Kontaktní osoba

Zuzana Kubáčová
+420 775 791 340
info@vsostrava.com

Hodnocení




Organizátor