Ostrava - Mariánské Hory

Tuky a oleje ve výživě

Základní informace
Přihlásit se na kurz

Popis kurzu

Podle zastánců některých alternativních diet by měl člověk přijímat velké množství živočišných tuků, jiní zase radí omezit živočišný tuk nebo dokonce tuk celkově ze stravy kompletně vyloučit. Na semináři se dozvíte základní informace o významu tuků pro člověka, zaměříme se především na kontroverzní cholesterol a živočišné tuky, jejich vliv na srdeční choroby, možnosti, jak si cholesterol snížit přírodní cestou a také rozebereme jednotlivé tuky a jejich účinky na zdraví člověka.

Lektor: Adam Prokop

Rozsah: 4 vyuč. hod. Osvědčení o absolvování vzdělávacího programu

Cílová skupina

Nutriční specialisté, výživoví poradci, pracovníci ve zdravotnictví a stravování, veřejnost atd.

Obsahová náplň

  1. Úvod do tuků – definice, přehled a dělení, metabolismus, význam pro tělo, nedostatek, nadbytek
  2. Pyramida tuků – které jíst a které ne
  3. Jsou lepší oleje, nebo ořechy?
  4. Vliv nasycených mastných kyselin a cholesterolu na zdraví člověka
  5. Optimální hladiny cholesterolu a možnosti jeho snížení
  6. Hodnocení zdravotního vlivu jednotlivých tuků
  7. Prostor pro dotazy a diskuzi

Termíny kurzů

26.11.2020

Výuka: Čt (15:30-18:45)

Přihlásit se

Kontakt a místo konání

Kontaktní údaje
mobil:
+420 775 791 *** Zobrazit

e-mail:
info@... Zobrazit


Adresa
1. máje 11, 70900 Ostrava

O organizátorovi

Kontaktní údaje
tel:
+420 775 791 *** Zobrazit

e-mail:
info@... Zobrazit

web: www.vsostrava.com

Adresa
Středisko vzdělávání s.r.o.
1. máje 11, Ostrava - Mariánské Hory Zobrazit na mapě

Hodnocení kurzu

(hlasujte)