Detail kurzu

Platební styk – aktuální změny právní úpravy včetně nejnovějších změn

1. VOX a.s.

Popis kurzu

Na semináři se seznámíte se změnami, k nimž v oblasti platebního styku dochází v ČR i v EU, a které si vyžádají úpravy v platebních systémech i ve smluvních podmínkách bank či nebankovních poskytovatelů platebních služeb. Jedná se zejména o nový zákon o platebním styku účinný od 13. 1. 2018.

Budou vám také vyložena ustanovení těch právních předpisů, která se sice neměnila, ale jejichž aplikace se často stává předmětem sporů, případně při jejich výkladu došlo k posunu zejména vlivem judikatury. Zmíněny budou i připravované změny legislativy. Probrány budou právní předpisy české i evropské, včetně české i evropské judikatury.

Obsah kurzu

  • nový zákon o platebním styku,
  • nově regulované platební služby,
  • změna účtu, porovnatelnost poplatků, základní účet,
  • exekuce přikázáním pohledávky z účtu,
  • spotřebitelský úvěr jako platební služba,
  • anonymní účty, informace, evidence účtů,
  • aktuální judikatura, výklady.

Diskuze a dotazy.

Cílová skupina

Seminář je určen zejména pracovníkům bank, družstevních záložen a dalším poskytovatelům platebních služeb a vydavatelům elektronických peněz (osoby zodpovědné za provádění platebního styku – manažeři, právníci, experti, vč. IT expertů platebního styku, pracovníci controllingu, compliance officeři, pracovníci, kteří vyřizují stížnosti klientů) a advokátům.

Seminář je určen pokročilým zájemcům, tj. předpokládá se již základní znalost dané problematiky.

Poznámka k ceně

kód: 1807560 - 2 190 Kč + DPH Základní cena, kód: 180756A - 4 161 Kč + DPH cena pro 2 účastníky z jedné společnosti na jednom kurzu, kód: 180756B - 5 913 Kč + DPH cena pro 3 účastníky z jedné společnosti na jednom kurzu, kód: 180756C - 7 446 Kč + DPH

Kontaktní osoba

Jana Pružinová
+420 226 539 670
vox@vox-kurzy.cz

Hodnocení




Organizátor