GDPR – ochrana osobních údajů – pro školy a školská zařízení

Základní informace
  • Termín kurzů: 31.08.2018
  • Místo konání: Senovážné náměstí 23, PRAHA 1 - Nové Město
  • Cena: 2 350 Kč (1 942 Kč bez DPH)
  • Poznámka k ceně: kód: 1806860 - 1 942 Kč + DPH Základní cena, kód: 180686A - 3 690 Kč + DPH cena pro 2 účastníky z jedné společnosti na jednom kurzu, kód: 180686B - 5 243 Kč + DPH cena pro 3 účastníky z jedné společnosti na jednom kurzu, kód: 180686C - 6 603 Kč + DPH
  • Organizátor: 1. VOX a.s.
Přihlásit se na kurz

Popis kurzu

Od 25. 5. 2018 je přímo účinné obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR), z větší části nahrazuje zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. Nařízení přineslo nové povinnosti a instituty, zejména klade na správce požadavek samostatně vyhodnotit a zavést dlouhodobou implementaci nařízení, vlastní schopnost vyhodnocování, reakcí na žádosti subjektů údajů, na bezpečnostní incidenty, požadavky dotčených osob. Očekává se zesílení dozorové činnosti Úřadu pro ochranu osobních údajů, dramaticky se zvýší sankce, které může ukládat.

Seminář poskytne základní přehled o povinnostech a postupech, které z nové právní úpravy vycházejí.

Cílová skupina

Pracovníkům ve školství a školských zařízení.

Obsahová náplň

  • právní úprava ochrany osobních údajů, předpisy EU (Obecné nařízení – GDPR), zákon č. 101/2000 Sb., jeho postavení v právním řádu ČR,
  • Obecné nařízení – GDPR a jeho působnost, změny oproti současnému stavu, výjimky,
  • základy Obecného nařízení – GDPR, definice, pojmy, práva subjektů údajů a povinnosti správců, princip publicity a diskrétnosti ve veřejné správě,
  • povinnosti pro školy a školská zařízení,
  • osobní údaje ve školách,
  • nakládání s rodnými čísly,
  • poskytování informací podle zákona o svobodném přístupu k informacím a ochrana osobních údajů (poskytování informací o činnosti orgánů územní samosprávy, zápisy a záznamy zastupitelstev, zveřejňování rozhodnutí orgánů veřejné správy, poskytování informací o platech zaměstnanců veřejné správy),
  • pracovněprávní předpisy (sledování zaměstnanců na pracovišti a ve společných prostorách prostřednictvím kamerových systémů se záznamem, sledování e-mailové komunikace zaměstnanců),
  • osobní údaje a elektronická komunikace – kamerové systémy, e-mailová komunikace, nevyžádaná obchodní sdělení.

Diskuze, dotazy.

Lektor:
Ing. Mgr. Tereza Krupová, Ph.D.

Termíny kurzů

31.08.2018

Kontakt a místo konání

Kontaktní údaje
Jana Pružinová
e-mail:
vox@... Zobrazit


Adresa
Senovážné náměstí 23, PRAHA 1 - Nové Město

O organizátorovi

Kontaktní údaje
tel:
+420 226 539 *** Zobrazit

e-mail:
vox@... Zobrazit

web: www.vox.cz

Adresa
1. VOX a.s.
Senovážné náměstí 23, Praha 1 Zobrazit na mapě

Hodnocení kurzu

(hlasujte)