Ostrava - Mariánské Hory

Plánování stravy bez lepku

Základní informace
Přihlásit se na kurz

Popis kurzu

Citlivost na lepek je „prý“ novou civilizační nemocí. Jaký je rozdíl mezi Celiakii a alergii na lepek? Jsou moderní bezlepkové diety přínosem pro organismus v rámci hubnutí? Jaké jsou příznaky těchto nemocí? Co to vůbec lepek je a je nám potřebný? Které potraviny obsahují lepek, v jakém množství je ještě obsah lepku v potravinách bezpečný a pro koho? Od kdy zařadit lepek do stravy dětem?

Chcete znát odpovědi na tyto otázky a zjistit vše o bezlepkové stravě? Poznat recepty, technologii vaření a naučit se sestavit vhodný jídelní lístek pro Celiaka, či alergika na lepek? Navštivte náš seminář. Budeme se snažit Vám zodpovědět nejen tyhle otázky.

Lektor: Mgr. Kamila Bolechová, nutriční terapeutka

Rozsah: 5 vyuč. hod. Výstupní doklad: Osvědčení o absolvování vzdělávacího programu

Cílová skupina

Kurz je určen pro nutriční poradce, zdravotnický personál, celiaky, pro veřejnost atd.

Obsahová náplň

  1. Úvod do problematiky bezlepkové diety
  2. Přehled bezlepkových potravin
  3. Obsah lepku v potravinách
  4. Význam lepku ve výživě
  5. Možné náhrady potravin s obsahem lepku
  6. Tvorba jídelníčku pro celiaka/alergika na lepek
  7. Propočet nutričních hodnot bezlepkového jídelníčku a jejich rozbor

Termíny kurzů

02.05.2019

Výuka: Čt (15:30-19:30)

Přihlásit se

Kontakt a místo konání

Kontaktní údaje
Ing. Michaela Petříková
mobil:
+420 775 791 *** Zobrazit

e-mail:
info@... Zobrazit


Adresa
Ostrava

O organizátorovi

Kontaktní údaje
tel:
+420 775 791 *** Zobrazit

e-mail:
info@... Zobrazit

web: www.vsostrava.com

Adresa
Středisko vzdělávání s.r.o.
1. máje 11, Ostrava - Mariánské Hory Zobrazit na mapě

Hodnocení kurzu

(hlasujte)