Detail kurzu

Plánování stravy bez lepku - ONLINE

Středisko vzdělávání s.r.o.

Popis kurzu

Citlivost na lepek je „prý“ novou civilizační nemocí. Jaký je rozdíl mezi Celiakii a alergii na lepek? Jsou moderní bezlepkové diety přínosem pro organismus v rámci hubnutí? Jaké jsou příznaky těchto nemocí? Co to vůbec lepek je a je nám potřebný? Které potraviny obsahují lepek, v jakém množství je ještě obsah lepku v potravinách bezpečný a pro koho? Od kdy zařadit lepek do stravy dětem?

Chcete znát odpovědi na tyto otázky a zjistit vše o bezlepkové stravě? Poznat recepty, technologii vaření a naučit se sestavit vhodný jídelní lístek pro Celiaka, či alergika na lepek? Navštivte náš seminář. Budeme se snažit Vám zodpovědět nejen tyhle otázky.

Rozsah: 5 vyuč. hod. 

Výuka probíhá ONLINE v prostředí MS Teams.

Obsah kurzu

1. Úvod do problematiky bezlepkové diety
2. Přehled bezlepkových potravin
3. Obsah lepku v potravinách
4. Význam lepku ve výživě
5. Možné náhrady potravin s obsahem lepku
6. Tvorba jídelníčku pro celiaka/alergika na lepek
7. Propočet nutričních hodnot bezlepkového jídelníčku a jejich rozbor

Cílová skupina

Kurz je určen pro nutriční poradce, zdravotnický personál, celiaky, pro veřejnost atd.

Certifikát Osvědčení o absolvování vzdělávacího programu Poznámka k ceně

V ceně výukové materiály.

Kontaktní osoba

Ing. Martina Smolíková
+420 775 791 340
info@vsostrava.com

Hodnocení




Organizátor