Detail kurzu

Aktuality pro plátce daně ze závislé činnosti a roční zúčtování záloh na daň za rok 2018

ANAG, spol. s r.o.

Popis kurzu

Cíl: seznámit účastníky se správným zdaňováním příjmů ze závislé činnosti, a to i ve vztahu k ročnímu zúčtování záloh a daňového zvýhodnění za rok 2018, povinnostmi plátců daně a poplatníků s příjmy ze závislé činnosti za rok 2018 a pro rok 2019, dalším cílem semináře je seznámit účastníky se všemi novinkami na dani (předkládané doklady u plátce daně ve vztahu k GDPR, příjmy osvobozené a mzdový list) a předat veškeré informace k tiskopisům – zejména tam kde se opakuje chybovost a komplexní výklad k Prohlášení poplatníka daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a nového tiskopisu Žádost o roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění. Součástí semináře je i roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění za rok 2018.

Obsah kurzu

část 1. aktuality

  • nejdůležitější změny pro zaměstnavatele ve zdaňování příjmů ze závislé činnosti pro rok 2019 – včetně zákonných změn ovlivňující způsob zdanění příjmů ze závislé činnosti – úprava u superhrubé mzdy ve vztahu k povinnému pojistnému a správná aplikace § 6 odst. 4 zákona o daních z příjmů pro rok 2019 v souvislosti se změnou v pojistných zákonech
  • komplexní výklad tiskopisů pro plátce daně ze závislé činnosti (včetně opakujících se chyb ve vyúčtování a potvrzení + opravy na dani), zejména Prohlášení poplatníka daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti (vzor č. 26) včetně nového tiskopisu Žádost o roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění a jejich elektronizace, včetně aplikace dodatečného podpisu prohlášení k dani dle § 38k odst. 7 zákona o daních z příjmů
  • předkládané doklady u plátce daně podle § 38l zákona o daních z příjmů i ve vztahu k GDPR
  • povinné náležitosti mzdového listu z pohledu daní včetně uvedení příjmů od daně osvobozených na mzdový list
  • naturální mzda nebo zaměstnanecký benefit včetně aktuálních výkladů některých příjmů od daně osvobozených (úhrada školného, masáže…)
  • daňové zvýhodnění zejména ve vztahu k soustavné přípravě na budoucí povolání, školkovné za 2018

část 2. roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění za 2018

  • zopakování základních principů pro roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění, včetně povinností plátce daně s tím spojených a zákonné lhůty jak pro plátce daně, tak i pro poplatníka. Kdy musí poplatník vypořádat daňovou povinnost prostřednictvím daňového přiznání (např. zrušené produkty III. pilíře – co, jak a kdy zdanit v rámci daňového přiznání)
  • slevy na dani a nezdanitelné části základu daně (se zaměřením na změny v roce 2018 provedené zákonem č. 170/2017 Sb., které ovlivní i roční zúčtování záloh za rok 2018)
  • seznámení s dalšími aktualitami a výkladovými stanovisky
  • diskuze – odpovědi na dotazy

Program může být aktualizován dle stavu legislativního procesu. Vzhledem k časovému rozsahu je možné, že některé části přednášky (kde nedochází ke změně) budou prezentovány ve zkratce.

Cílová skupina

Určeno pro mzdové účetní a firmy se zaměřením na mzdový software

Kontaktní osoba

Mgr. Vlachová
+420 222 515 741
vlachova@anag.cz

Hodnocení




Organizátor