Detail kurzu

Cenné papíry – účetní a daňový pohled

1. VOX a.s.

Popis kurzu

Cílem semináře je komplexní rozbor problematiky účtování a zdaňování operací s cennými papíry a podíly dle aktuálně platné legislativy pro podnikatele (nikoliv pro banky a finanční instituce). V průběhu semináře budou účastníci seznámeni s konkrétními aspekty a praktickými dopady jednotlivých operací, a to z pohledu právnických i fyzických osob.

Obsah kurzu

Legislativní rámec – členění CP – nabývací cena CP a obchodních podílů – přeceňování CP – z hlediska daní a účetnictví – reálná hodnota a ekvivalence – nákup a prodej CP a podílu – zdaňování zisku a ztrát z obchodování s CP – využití osvobození u obchodování s CP – FO, po zdaňování výnosů z jednotlivých druhů cenných papírů – specifika směnek – specifika dluhopisů – cenné papíry a DPH – cenné papíry v cizí měně – inventarizace CP, přesuny CP v účetnictví – účtování investičních společností, podílových fondů – deriváty v účetnictví – přeceňování derivátů – z hlediska daní a účetnictví – příklady účtování a zdaňování CP a derivátů – cenné papíry jako benefit pro zaměstnance.

Dotazy a diskuze.

Cílová skupina

Seminář je určen všem, kteří mají zájem seznámit se s daňovou a účetní úpravou cenných papírů pro podnikatele v praxi, a to zejména účetním a daňovým pracovníkům, daňovým poradcům ekonomickému managementu či statutárním orgánům s pokročilejšími znalostmi účetních a daňových předpisů.

Poznámka k ceně

kód: 1903850 - 2 490 Kč + DPH Základní cena, kód: 190385A - 4 731 Kč + DPH cena pro 2 účastníky z jedné společnosti na jednom kurzu, kód: 190385B - 6 723 Kč + DPH cena pro 3 účastníky z jedné společnosti na jednom kurzu, kód: 190385C - 8 466 Kč + DPH

Kontaktní osoba

Jana Pružinová
+420 226 539 670
vox@vox-kurzy.cz

Hodnocení




Organizátor