Detail kurzu

Minimum celního deklaranta

Gradua-CEGOS, s.r.o.

Popis kurzu

Celní problematika, resp. celní právo, patří mezi velmi specifické, obsáhlé a náročné oblasti práva, proto si seminář klade za cíl seznámit jeho účastníky nejen se základními právními předpisy EU i ČR, ale popisuje zejména jednotlivé celní režimy, do kterých je zboží v rámci celního řízení propouštěno, osvětluje metody stanovování celní hodnoty zboží ve vztahu k dodacím podmínkám systému INCOTERMS, objasňuje vznik, zánik a způsoby zajištění celního dluhu. Osvojení praktického vyplňování celního prohlášení, s bližším vysvětlením údajů v jednotlivých odstavcích včetně vzájemné souvztažnosti odstavců, zejména těch, mající přímý vztah k výši cla.

Obsah kurzu

Uvedení do problematiky celních předpisů. Průběh celního řízení. Pravidla vyplňování celních prohlášení pro jednotlivé celní režimy.

Cílová skupina

Pracovníkům, kteří jsou ve firmách a institucích pověřeni realizováním a řízením celní problematiky či přípravou obchodních a celních dokladů, pracovníkům logistiky, skladů, dopravcům apod. Seminář je samozřejmě přínosem i pro účetní a finanční poradce, jenž vedou účetnictví a zpracovávají daňová přiznání výše uvedených firem či pro poradenské firmy.

Kontaktní osoba

Zákaznické centrum Gradua-CEGOS
+420 226 006 300
gradua@gradua.cz

Hodnocení




Organizátor



Další termíny kurzu
Termín Cena Místo konání Zarezervovat