Detail kurzu

Tréninková hra Via Legata

Gradua-CEGOS, s.r.o.

Popis kurzu

Absolvent komunikační hry si osvojí win-win řešení, naslouchání potřebám druhé strany a rozvine své komunikační a vyjednávací dovednosti.

Obsah kurzu

Via Legata se odehrává v kulisách renesančních Benátek. Hráči na sebe berou role zástupců tohoto města, kteří jsou rozděleni na dva tábory. Jejich cílem je dohodnout se v časovém limitu nejprve v týmu a poté všichni dohromady, kudy povede letošní trasa benátského karnevalu.

Hra samotná je postavena na tom, že existují motivy jednotlivých postav (hráčů), ale také týmů, a zároveň i společný cíl. Tyto motivy a cíle jsou v některých případech zcela protichůdné, úkolem je však dosáhnout konsenzu ohledně řešení situace, do které jsou hráči ve svých rolích vrženi. To vše v nastaveném časovém limitu. K tomu je třeba pustit se do vyjednávání a často také dělat ústupky pro to, aby se nakonec všichni shodli.

Komunikační hra Via Legata simuluje jednání kolem kulatého stolu, do kterého každá strana vnáší své pohnutky a záměry. Proto dobře odráží situace, do kterých se týmy nebo manažeři dostávají při startu nebo v průběhu projektu, při prosazování změn, nebo při jednání ohledně finančních prostředků.

Důležitým efektem v průběhu hry je uvědomění si vlastních komunikačních vzorců – jak neduhů, tak silných stránek. Společně s vámi, účastníky, pojmenujeme oblasti, které vás naučí zlepšit si své osobní jednání, týmovou komunikaci i vyjednávací techniky s ostatními týmy napříč firmou.

Via Legata je odrazovým můstkem pro změnu chování a často také vede k otevření dosud skrytých témat v týmové interakci.

Cílová skupina

Via Legata slouží primárně týmům, jejich lídrům a pracovním kolektivům, které musí společně nacházet konsenzus a komunikovat. Je určena inovátorům, produktovým manažerům a lidem, kteří potřebují propojovat. Je vhodná pro čerstvě sestavené týmy i všude tam, kde je potřeba domluvit se na společném řešení a zohlednit při tom potřeby jednotlivce, cíle týmů i záměr zadavatele.

Kontaktní osoba

Zákaznické centrum Gradua-CEGOS
+420 226 006 300
gradua@gradua.cz

Hodnocení




Organizátor