Ochrana osobních údajů a archivace dat ve mzdové a personální agendě – zkušenosti z praxe

Základní informace
  • Termín kurzů: 17.03.2020
  • Místo konání: Senovážné náměstí 23, PRAHA 1 - Nové Město
  • Cena: 2 892 Kč (2 390 Kč bez DPH)
  • Poznámka k ceně: kód: 2002170 - 2 390 Kč + DPH Základní cena, kód: 200217A - 4 541 Kč + DPH cena pro 2 účastníky z jedné společnosti na jednom kurzu, kód: 200217B - 6 453 Kč + DPH cena pro 3 účastníky z jedné společnosti na jednom kurzu, kód: 200217C - 8 126 Kč + DPH
  • Organizátor: 1. VOX a.s.
Přihlásit se na kurz

Popis kurzu

Na semináři se seznámíte s problematikou ochrany osobních údajů v oblasti mzdové a personální agendy podle obecného nařízení EU, známého pod zkratkou GPPR, které nabylo účinnosti dne 25. 5. 2018.

Získáte informace, kdy je třeba ustanovit funkci pověřence, jakými formami lze pověřence ustanovit, kdy je nutné mít souhlas se zpracováním osobních údajů, kdy je to nadbytečné, co je citlivý osobní údaj a jak je nutné s ním zacházet. Též se dozvíte, jaké jsou archivační lhůty všech dokumentů v personální a mzdové agendě, jaké jsou formy archivace dat a jak se provádí skartace dokumentů u soukromoprávních původců dokumentů.

Cílová skupina

Seminář je určen pro mzdové účetní, personalisty a ostatní osoby, které chtějí získat informace v dané oblasti.

Obsahová náplň

Ochrana osobních údajů:

  • právní úprava,
  • definice pojmů (osobní údaj, citlivý údaj, biometrický údaj, anonymní údaj, subjekt údajů, správce údajů, zpracovatel údajů, pověřenec),
  • zpracování osobních údajů, uchovávání osobních údajů, archivace údajů, výmaz údajů (být zapomenut),
  • souhlas se zpracováním osobních údajů – kdy je nutný, kdy nikoliv (souhlas se zpracováním osobních údajů osoby ucházející se o zaměstnání),
  • povinnosti správců při zpracování osobních údajů,
  • externí zpracování mzdové a personální agendy – náležitosti smlouvy mezi správcem a zpracovatelem,
  • pokyn (předpis) o osobních údajích ve mzdové a personální oblasti,
  • záznam o instruktáži subjektu údajů týkající se informace o osobních údajích,
  • povinnosti při zpracování citlivých údajů,
  • práva subjektu údajů,
  • likvidace osobních údajů.

Úřad pro ochranu osobních údajů – dozorový úřad:

  • záznamy o zpracování osobních údajů ve mzdové a personální oblasti,
  • záznam o zpracování osobních údajů formou kamerového systému,
  • ochrana dokumentů obsahujících osobní údaje,
  • přestupky, správní delikty,
  • kamerový systém,
  • osobní spis, obsah spisu, ochrana osobních údajů v osobním spisu,
  • inzerát a osobní údaje uchazeče o zaměstnání.

Archivace dat:

  • právní úprava,
  • základní pojmy (dokument, původce dokumentu, spisová služba, archiválie, archiv, registratura, archivní zpracování, označování dokumentů symboly A, S, V),
  • evidence dokumentů, archivace dokumentů a vyřazování dokumentů,
  • spisová služba – pro veřejnoprávní původce (jen stručně),
  • archivační lhůty jednotlivých dokumentů mzdové a personální agendy,
  • mzdový list, doklady o pracovněprávních náležitostech,
  • doklady o vzniku, trvání a ukončení PPV,
  • vnitřní předpisy,
  • prémiové řády,
  • docházka do zaměstnání,
  • doklady o pracovním volnu bez náhrady příjmu,
  • dovolenky,
  • důtky, výtky, pozitivní hodnocení zaměstnance,
  • pracovní výkazy,
  • účetní záznamy,
  • doklady o srážkách ze mzdy,
  • doklady o zdravotním pojištění a sociálním zabezpečení, nemocenském pojištění, ELDP, atd.,
  • mzdové a účetní rekapitulace,
  • výplatní lístky.

Diskuze a dotazy posluchačů.

Lektor:
Ing. Růžena Klímová

Termíny kurzů

17.03.2020

Kontakt a místo konání

Kontaktní údaje
Jana Pružinová
e-mail:
vox@... Zobrazit


Adresa
Senovážné náměstí 23, PRAHA 1 - Nové Město

O organizátorovi

Kontaktní údaje
tel:
+420 226 539 *** Zobrazit

e-mail:
vox@... Zobrazit

web: www.vox.cz

Adresa
1. VOX a.s.
Senovážné náměstí 23, Praha 1 Zobrazit na mapě

Hodnocení kurzu

(hlasujte)