Ochrana osobních údajů

Základní informace
Přihlásit se na kurz

Popis kurzu

Zákon č. 110/2019 Sb. a zákon č. 111/2019 Sb. upravují česká pravidla ochrany zpracovávání osobních údajů. Zákon doplňuje GDPR, nebo se od něho dílčím způsobem odchyluje, například pokud jde o informační povinnost správců, hlášení narušení bezpečnosti nebo způsobilost dítěte k udělení souhlasu se zpracováním údajů. Obce budou osvobozeny od sankcí za porušení ochrany osobních údajů, ovšem dotčená osoba se bude, jako doposud, moci domáhat náhrady případné škody u soudu. Krajský úřad může zasáhnout do ústavně zaručeného práva na samosprávu, protože poskytování informací je v samostatné působnosti (jde o krajským úřadem nařízené vydání informace, když ji obec odmítne poskytnout). A další zajímavosti si ponecháme na vzdělávací akci, která dá prostor vašim dotazům a diskuzi s lektorkou.

Cílová skupina

Veřejný kurz

Obsahová náplň

Zákon č. 110/2019 Sb. a zákon č. 111/2019 Sb. upravují česká pravidla ochrany zpracovávání osobních údajů. Zákon doplňuje GDPR, nebo se od něho dílčím způsobem odchyluje, například pokud jde o informační povinnost správců, hlášení narušení bezpečnosti nebo způsobilost dítěte k udělení souhlasu se zpracováním údajů. Obce budou osvobozeny od sankcí za porušení ochrany osobních údajů, ovšem dotčená osoba se bude, jako doposud, moci domáhat náhrady případné škody u soudu. Krajský úřad může zasáhnout do ústavně zaručeného práva na samosprávu, protože poskytování informací je v samostatné působnosti (jde o krajským úřadem nařízené vydání informace, když ji obec odmítne poskytnout). A další zajímavosti si ponecháme na vzdělávací akci, která dá prostor vašim dotazům a diskuzi s lektorkou.

Termíny kurzů

20.08.2020

Kontakt a místo konání

Kontaktní údaje
Ing. Irena Spirová, LL.M
e-mail:
info@... Zobrazit


Adresa
PRAHA 1, Vzdělávací centrum TSM, Opletalova 1417/25 (vchod dvorním traktem, zadní budova, recepce č. 2), PRAHA

O organizátorovi

Kontaktní údaje
tel:
+420 517 333 *** Zobrazit

mobil:
+420 736 216 *** Zobrazit

e-mail:
tsm@... Zobrazit

web: www.tsmvyskov.cz

Adresa
TSM, spol. s r.o.
Dukelská 117/12, Vyškov Zobrazit na mapě

Hodnocení kurzu

(hlasujte)