Detail kurzu

Luštěniny a jejich možné úpravy

Středisko vzdělávání s.r.o.

Popis kurzu

Luštěniny patří mezi potravinové skupiny s významnými nutričními hodnotami a pozitivním vlivem na naše zdraví. Přesto jsou stále v českém jídelníčku nedoceněny. Málokdo z nás je zařazuje dle výživových doporučení 2 krát až 3 krát týdně. Lidé je většinou ani všechny neznají, obávají se pracné přípravy a nepřitažlivé chuti výsledných pokrmů.

Tento modul má ukázat jak správně upravit jednotlivé druhy luštěnin a výrobky z nich. Nabízí ukázku zpracování teplých pokrmů, studené kuchyně i moučníků z jednotlivých druhů této významné potravinové skupiny.

Cílem je naučit se samostatně připravit různé druhy pokrmů z luštěnin, včetně moučníků.

Rozsah: 5 vyuč. hod.

Obsah kurzu

1. Teoretická část

  • druhy luštěnin včetně méně známých druhů
  • nutriční složení jednotlivých druhů luštěnin
  • význam luštěnin ve výživě člověka a jejich postavení v českém jídelníčku
  • zásady pro správnou přípravu pokrmů z luštěnin

2. Praktická část

  • předběžná příprava luštěnin
  • příprava vybraných pokrmů z luštěnin
  • finální úprava a dochucování
  • degustace pokrmů

Cílová skupina

Kurz je určen pro veřejnost.

Certifikát Osvědčení o absolvování vzdělávacího programu Poznámka k ceně

V ceně výukové materiály.

Kontaktní osoba

Zuzana Kubáčová
+420 775 791 340
info@vsostrava.com

Hodnocení




Organizátor