Detail kurzu

Cesta ke zdraví, energii a spokojenosti aneb Jak rozumět svému tělu

Shine Leadership s.r.o.

Popis kurzu

Naše tělo je neoddělitelné od mysli.

Když se podíváme, jak se emoce projevují v našem těle, bude nám jasné, že je můžeme pokládat za klíč k pochopení našich onemocnění. Imunitní systém, stejně jako centrální nervový systém , má paměť a schopnost učit se. Inteligence se tak nachází nejen v mozku, ale také v buňkách, které se šíří po celém těle. Nemůžeme tedy oddělovat duševní procesy včetně emocí od těla.

Dianne Connelly

Proč zvolit tento program
  • Uvědomíme si, co prozrazují naše emoce o našich vnitřních orgánech
  • Zjistíme, jakých největších „chyb“ se z hlediska TCM dopouštíme v naší běžné stravě a životním stylu
  • Řekneme si, jak nám strava pomůže užít si každodenní situace ve zdraví a dobré náladě
  • Zjistíme, jak používat některé akupresurní body např. při regulaci stresu, bolesti hlavy apod.
  • Uvědomíme si, jak je „životně“ důležité vážit si sám sebe a mít se rád
  • A v neposlední řadě jak pracovat se změnami a každodenně přítomným „stresem“
Komu je určen

Workshop vedený Jitkou Mather je pro všechny, kterým není jejich život lhostejný a chtějí žít naplno. Pro všechny, kteří chtějí aktivně tvořit kvalitu svého života prostřednictvím zdánlivě jednoduchých, o to však účinnějších změn. Protože to vše se pak promítá do našeho zdraví, kvality osobního života i pracovní kariéry.

Témata
  • Stručný úvod do diagnostiky čínské medicíny (příklady)
  • Strava jako zdroj energie pro tělo i mozek
  • Jak předcházet burn-out syndromu (meditace, jídlo, práce s energií)
  • Jak nenaletět na módní výživové trendy a výživové doplňky stravy s nulovým (minimálním) účinkem, ale s vysokou cenou …aneb selský rozum vyhrává
  • Čínská medicína v business světě – akupresurní body, relaxace, mentální techniky např. při regulaci stresu
  • Psychosomatická příčina nemocí – aneb takřka všechny nemoci začínají v naší hlavě

Z našeho půldenního workshopu si odneseme mnoho jednoduchých, ale o to účinnějších rad, jak naslouchat svému tělu, jaký význam má strava nejen pro naše tělo, ale i duši. A také jak každodenní, zdánlivé drobné změny, mohou zásadně ovlivnit kvalitu našeho života.

Možná nevíte, že…

Jitka Mather 10 let pracovala v prostředí korporátních asijských firem, mimo jiné na farmaceutických, lékařských i chemických pracovištích (diagnostika a lékařská chemie). Všude se mimo klasické vědecké medicíny uplatňovala tradiční čínská medicína, v Japonsku navíc i tradiční japonská a korejská.

Působila v Ayuvedském centru na Sri Lance a na klinikách v Číně a Spojených arabských emi­rátech. Je držitelem diplomu z Univerzity Quangmingu (Tradiční čínská medicína, specializace akupunktura a diferenciální diagnostika) a absolventem studia dietologie a makrobiotiky Institutu Kushi v Amsterdamu. Svým pacientům pomáhá s chronickými i akutními zdravotními problémy prostřednictvím akupunktury, akupresury, mixování bylin a medicinálních hub. Jako vynikající fyzioterapeut dokáže pomoci s problémy hybného aparátu. Současně s respektem přijímá um medicíny západní, především u závažných stavů. Jitka Mather svou silnou intuicí, empatií a „šestým smyslem“ naprosto přesně cítí, co je v dané situaci potřeba. A v tom je jedinečná.

Poznámka k ceně

Cena kurzu se může lišit podle termínu.

Kontaktní osoba

Mgr. Šárka Pojerová
+420 603 711 594
sarka.pojerova@shineleadership.cz

Hodnocení




Organizátor



Další termíny kurzu
Termín Cena Místo konání Zarezervovat