Detail kurzu

Značení ocelí, neželezných kovů a jejich slitin

Gradua-CEGOS, s.r.o.

Popis kurzu

Kurz nabídne seznámení s rozdělením ocelí dle chemického složení. Hledání ekvivalentních náhrad ocelí. Budou vysvětleny souvislosti mezi jednotlivými normami, jednotlivé výhody uvedených norem a obtíže při jejich náhradě. Budou přehledně rozděleny neželezné kovy dle českých i zahraničních norem. Přiblíží se vlastnosti litin a jejich značení dle českých i zahraničních norem. Vyústění kurzu povede k ukázce rozhodovacího algoritmu při navrhování materiálů pro konstrukční řešení.

Obsah kurzu

Úvod, podle jakých vlastností jsou materiály do norem řazeny – vazby na mechanické vlastnosti a na praxi, vysvětlení základních mechanických vlastností, které jsou obsaženy v materiálových normách, rozdělení norem dle jednotlivých úrovní, právní dopady v případě soudní arbitráže. Normy ocelí. Normy litin. Normy neželezných slitin.

Cílová skupina

Kurz je zaměřen na všechny pracovníky přicházející do kontaktu s materiály, a to z pozice technologů, konstruktérů, popř. materiálových odborníků. Kurz je určen také konstruktérům, nákupčím a kvalitářům, kteří nemají požadovanou teoretickou přípravu a je pro ně nezbytné znát předepisování vhodného materiálu na výkresy, popř. znalosti širších souvislostí uplatnitelných při ekvivalentních náhradách.

Kontaktní osoba

Zákaznické centrum Gradua-CEGOS
+420 226 006 300
gradua@gradua.cz

Hodnocení




Organizátor



Další termíny kurzu
Termín Cena Místo konání Zarezervovat