Zásady osobní, provozní hygieny – správná praxe ve stravovacích provozech

Základní informace
  • Termín kurzů: 10.11.2020
  • Místo konání: Senovážné náměstí 23, PRAHA 1 - Nové Město
  • Cena: 2 408 Kč (1 990 Kč bez DPH)
  • Poznámka k ceně: kód: 2005390 - 1 990 Kč + DPH Základní cena, kód: 200539A - 3 781 Kč + DPH cena pro 2 účastníky z jedné společnosti na jednom kurzu, kód: 200539B - 5 373 Kč + DPH cena pro 3 účastníky z jedné společnosti na jednom kurzu, kód: 200539C - 6 766 Kč + DPH
  • Organizátor: 1. VOX a.s.
Přihlásit se na kurz

Popis kurzu

Cílem semináře je shrnout podstatné znalosti v oblasti hygieny a připomenout či doplnit, co vše by měli pracovníci vědět a dodržovat, přičemž bude kladen důraz na příklady z praxe.

Budou vysvětleny či připomenuty požadavky na pracovníky pracující ve stravovacích provozech, zásady osobní hygieny, zásady správné výrobní a hygienické praxe při přípravě pokrmů, základní informace o činitelích, kteří mohou způsobit onemocnění z potravin a o tom jak onemocněním předcházet.

Informace získané na semináři mohou posloužit jako podklad pro školení pracovníků prováděná vlastními silami.

Cílová skupina

Seminář je určen všem, kteří se chtějí o požadavcích hygienického minima dozvědět více, ale i těm, kteří si chtějí danou problematiku osvěžit nebo zopakovat.

Seminář je určen pro provozovatele i pracovníky stravovacích provozů (nebude řešena specifická problematika výrobců a prodejců potravin).

Víte, jak bezpečně postupovat při přípravě pokrmů? Máte a uplatňujete v praxi znalosti nutné k ochraně veřejného zdraví? Znáte požadavky osobní a provozní hygieny, zásady správné výrobní a hygienické praxe, druhy kontaminace a činitele, kteří mohou způsobit onemocnění?

  • výklad, demonstrativní výklad
  • praktické příklady

Seminář formou výkladu (přednášek) a praktických příkladů.

Obsahová náplň

  • bezpečnost potravin (základní pojmy, platná legislativa a požadavky),
  • smysl správné hygieny, obecné zásady bezpečné manipulace s potravinami a pokrmy,
  • požadavky na pracovníky pracující ve stravovacích provozech (zdravotní stav, znalosti a školení, osobní hygiena),
  • nebezpečí z potravin (biologická, fyzikální a chemická; jaké potraviny jsou rizikové),
  • onemocnění z potravin a jak jim předcházet (prevence kontaminace potravin mikroorganismy, cizími předměty, chemikáliemi; podmínky rozmnožování mikroorganismů),
  • správná výrobní praxe (zásady bezpečné manipulace při přípravě pokrmů – příjem, skladování, příprava, výdej; teplotní řetězec; alergeny; akrylamid),
  • správná hygienická praxe (sanitace, zásady ochrany provozu proti škůdcům, odpady),
  • konkrétní příklady nedostatků z praxe.

Lektor:
Ing. Lucie Janotová, Ph.D.

Termíny kurzů

10.11.2020

Kontakt a místo konání

Kontaktní údaje
Jana Pružinová
e-mail:
vox@... Zobrazit


Adresa
Senovážné náměstí 23, PRAHA 1 - Nové Město

O organizátorovi

Kontaktní údaje
tel:
+420 226 539 *** Zobrazit

e-mail:
vox@... Zobrazit

web: www.vox.cz

Adresa
1. VOX a.s.
Senovážné náměstí 23, Praha 1 Zobrazit na mapě

Hodnocení kurzu

(hlasujte)