Detail kurzu

Pravidla Incoterms® 2020 aktuálně

1. VOX a.s.

Popis kurzu

Na semináři získáte nejen vhled do revize Pravidel 2020, jejich logice věnované povinnostem a právům smluvních stran, které napomáhají řešit, ale odnesete si také základní informace o změnách z oblasti celní problematiky, pojištění zásilek i odpovědnosti, řešení škod a odpovědnosti dopravce za škodu, námořního práva a zvláště pak institutu náložného listu.

V oblasti mezinárodní směny zboží má zcela zásadní postavení kupní smlouva. Její konstrukce a projednání s protistranou může být velmi obtížné, a to především kvůli rozdílné obchodní kultuře vzdálených partnerů. Pravidla Incoterms mají za cíl překlenout tento problém a nabídnout budoucím obchodním partnerům řešení v oblasti nastavení základních práv a povinností prodávajícího a kupujícího v okamžiku realizace obchodu, tedy při dodání zboží. Pravidla nemohou nahradit kupní smlouvu, ale mohou se stát její významnou a jednoznačně pochopitelnou součástí, a uspořit tím jak čas při vyjednávání, tak i při řešení možných budoucích sporů. Znalost logiky Pravidel by tak měla být základní výbavou každého obchodníka.

Obsah kurzu

  • úvod do problematiky, historické důvody pro vznik Pravidel Incoterms a jejich vývoj,
  • základní kameny konstruktu Pravidel Incoterms – přechod nákladů a přechod rizik,
  • co Pravidla řeší a jaká odpovědi zde nenaleznete,
  • přehled změn v revizi Pravidel Incoterms 2020 proti revizi 2010,
  • jednotlivá Pravidla stručněji,
  • vztah Pravidel Incoterms a dalších ujednání a smluv v oblasti mezinárodního obchodu.

Dotazy a závěr.

Cílová skupina

Seminář je určen pro především pro osoby činné v mezinárodní směně zboží na pozici obchodníka, s již alespoň zběžnou znalostí Pravidel – starších revizí. Může být i vítaným osvěžením vztahu k Pravidlům pro zástupce firem, které působí jako dodavatelé jednotlivých úkonů a služeb s plněním kupní smlouvy spojených, tedy zasílatele a logistiky, dopravce, zaměstnance bank a pojišťoven, pracovníky celních úřadů i celní deklaranty.

Poznámka k ceně

kód: 2004620 - 2 390 Kč + DPH Základní cena, kód: 200462A - 4 541 Kč + DPH cena pro 2 účastníky z jedné společnosti na jednom kurzu, kód: 200462B - 6 453 Kč + DPH cena pro 3 účastníky z jedné společnosti na jednom kurzu, kód: 200462C - 8 126 Kč + DPH

Kontaktní osoba

Jana Pružinová
+420 226 539 670
vox@vox-kurzy.cz

Hodnocení




Organizátor