ARCHIVACE DAT A OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ pro personalisty a mzdové účetní

Základní informace
Přihlásit se na kurz

Popis kurzu

Naším cílem je vysoká efektivita a praktický přínos pro Vás, účastníky našich seminářů.

Cílová skupina

Mzdové účetnictví

Obsahová náplň

Obsah:

  • Archivace dat
  • Právní předpisy
  • Evidence, uchovávání a vyřazování dokumentů
  • Základní pojmy – dokument, původce dokumentu, spisová služba, archiválie, archiv
  • Archivace digitální a analogová
  • Archivace dat jiným subjektem za úplatu
  • Ohlašovací povinnosti vůči OSSZ při ukončení činnosti zaměstnavatele
  • Spisová služba – pro veřejnoprávní původce – velmi stručně
  • Archivační lhůty všech dokladů v rámci mzdové a personální agendy včetně odkazů na právní předpisy, např.
  • Mzdový list, doklady o pracovněprávních náležitostech
  • Účetní záznamy, doklady o srážkách ze mzdy, záznamy o zdravotním pojištění a sociálním zabezpečení, nemocenském pojištění, ELDP, výplatní pásky, rekapitulace mezd, atd.
  • Archiválie – dokumenty uvedené v přílohách č. 1 a 2 zákona č. 499/2004 Sb.
  • Ochrana osobních údajů ve mzdové a personální oblasti
  • Definice pojmů – osobní údaj, citlivý údaj, správce údajů, zpracovatel, pověřenec
  • Kdo musí mít pověřence
  • Zpracování osobních údajů, uchovávání osobních údajů, souhlas se zpracováním osobních údajů – kdy je nutný
  • Povinnosti při zpracování osobních údajů
  • Souhlas uchazeče o zaměstnání zařazeného do databáze potenciálních zaměstnanců se zpracováním osobních údajů
  • Souhlas zaměstnance se zpracováním osobních údajů
  • Vnitřní předpis o osobních údajích
  • Záznam o instruktáži o osobních údajích
  • Neoprávněné požadavky subjektu údajů
  • Předávání osobních údajů OSSZ
  • Povinnosti při zpracování citlivých údajů
  • Záznamy o zpracování
  • Likvidace osobních údajů
  • Správce a zpracovatel
  • Smlouva o ochraně os. údajů mezi správcem a zpracovatelem a její náležitosti
  • Úřad pro ochranu osobních údajů – dozorový úřad
  • Přestupky, správní delikty
  • Kamerový systém
  • Archivace dat a jejich ochrana
  • Osobní dotazníky
  • Inzerát a osobní údaje uchazeče o místo
  • Osobní spis a jeho obsah
  • Dotazy účastníků

Lektor:
Ing. Růžena KLÍMOVÁ, specialistka a konzultantka mzdového účetnictví

Termíny kurzů

23.10.2020

Kontakt a místo konání

Kontaktní údaje
klientský servis
tel:
mobil:
e-mail:
studiow@... Zobrazit


Adresa
Karlovo náměstí 319/3, 120 00 Praha 2

O organizátorovi

Kontaktní údaje
tel:
+420 261 212 *** Zobrazit

mobil:
+420 606 610 *** Zobrazit

e-mail:
studiow@... Zobrazit

web: www.studiow.cz

Adresa
Studio W s.r.o.
Na Hřebenkách 72, Praha 5 Zobrazit na mapě

Hodnocení kurzu

(hlasujte)